Бошко Обрадовић: Двери прихватиле Ковићев предлог о стварању јединствене патриотске изборне листе

Апелујемо на све да се придруже овој идеји групе српских интелектуалаца, сабраних око Покрета за КиМ на челу са проф. др Милошем Ковићем, чију добру вољу посебно истичемо, наводе из Двери

Бошко Обрадовић (Извор: Србин.инфо)

Главни одбор Српског покрета Двери подржао је предлог групе истакнутих српских интелектуалаца, сабраних око Покрета за Косово и Метохију на челу са проф. др Милошем Ковићем, да дође до стварања јединствене опозиционе патриотске изборне листе.

Наредних дана ће бити познато да ли ће Патриотски блок предвођен Дверима и Бошком Обрадовићем стати на исту изборну листу заједно са листом Суверениста, на којој су Здрава Србија Милана Стаматовића, Доста је било Саше Радуловића (данас су и званично постали странка) и покрет Живим за Србију др Јоване Стојковић.

„Стварање јединствене патриотске листе смо имали на уму када смо формирали Патриотски блок и стојимо на располагању за договор о његовом даљем проширењу са свима који су на референдуму били против промене Устава и који су за очување КиМ у саставу Србије.

Главни одбор је констатовао да би Бошко Обрадовић био одговарајући заједнички кандидат једног таквог родољубивог блока, као најбољи народни посланик у прошлом сазиву Народне скупштине, доказани опозиционар овој власти и национални лидер који више од две деценије неодступно стоји у одбрани националних и државних интереса.

Бошко Обрадовић: Група интелектуалаца окупљених око Покрета за КиМ иницирала састанак за уједињење „патриота” у Србији

Бошко Обрадовић је показао и спремност да повуче своју већ истакнуту председничку кандидатуру за рачун заједничког кандидата ширег опозиционог блока око кога би се сви сложили, што такође говори о његовим моралним квалитетима.

Између два блока, садашње и бивше власти, потребан је и трећи – Патриотски блок и остајемо посвећени овој идеји уједињења патриота, како би сваки патриотски глас био сачуван. Апелујемо на све да се придруже овој идеји групе српских интелектуалаца чију добру вољу и намеру посебно истичемо и захваљујемо им се на том ангажману“, наводе из Двери.

Према бројним истраживањима, оваква изборна листа би имала потенцијал за јак двоцифрен резултат и постала би једна од најјачих политичких групација у парламенту.

Поред Двери, Патриотски блок чине Љубомир Симић испред Српска монархистичка странка „Српска слога“, Слободан Самарџић испред Државотворног покрета, Драган Добрашиновић као председник Усправне Србије, председник Нове снаге Србија Никола Маленчић, председник Пиротске нове снаге Димитрије Видановић, председник Гласа народа Душан Митић и председник удружења „Сви против Рио Тинта“ Душко Кузовић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 13. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

6 replies

 1. Сада је неопходно тако деловати ради опстанка. П. С Није време за велике расправе око,, уметничког дојма,,. Амин.

  26
  2
 2. За заједничког председничког кандидата требало би предложити др Слободана Самарџића.

  18
  7
 3. Вучићево „десно крило“ у сусрет именовању новог америчког амбасадора у Србији. Биће (режираних) уличних „перформанса“ у извођењу ових. Већ виђено деведесетих, или о Милошевићу и Шешељу, где се први представљао као „глас разума“ и „гарант мира и безбедности“, а други као бабарога(„ако не разговарате са мном, разговараћете са њим“) представљајући свету патриоте као гомилу лудака.. Занимљиво да је у овој коалицији и монархистичка странка(очекујемо и неки или оба ПОКСа) док принц Филип и принцеза Даница подржавају актуелне протесте грађана. Нешто овде не штима, или се ови лажно представљају као Карађорђевићи, или су они „монархисти“.. 😏 Аци понестаје добрих карата, тако да, за ову режију једна мршава шестица. Монархисти ће наравно дати свој глас опцији на коју указује краљевски дом.. А да није добро(после свих ових деценија) пљувати по краљевској породици, видели смо и на примеру екс супруге, или је Господ почео да „плаћа сваке суботе“..

  10
  17
 4. @морава
  Води си свог драгог патриоту Шешеља својој кући! Булазниш „ни у кола, ни у с’онице“.

  16
  5
 5. Морава, као и њен бивши лидер Драшковић, „микс фрогс енд гренмадерс“. У тексту се не помиње ПОКС нити фол ДСС. ПОКС је основао „бивши“ члан и функционер СНСа. Данашњи ДСС је отео име и идентитет Коштуничиног ДССа. Они и не намеравају да уђу у коалицију са правим патриотским и суверенистичким странкама и покретима. Принц Филип са супругом живи и ради као обичан грађанин и брани част династије Карађорђевић заступајући политику одбране здраве животне средине и ту је на линији Суверениста као и коалиције око Двери.

  13
  4
 6. Авакум Једино ако и рушење виле у Крунској која је била под заштитом која је повучена, спада у екологију. А били су тамо.

  1
  1

Оставите коментар