Зоран Милановић одбио састанак са енглеским министром одбране: Налазим се само са министрима одбране велесила

Никад се не састајем с министрима обране. Овоме не знам ни име. Евентуално с онима вањских послова, евентуално Русије, Америке, нагласио председник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Танјуг/Хина)

Председник Хрватске Зоран Милановић „ратује“ на све стране. Као да му је мало већ ископаних ровова и отворених фронтова.

Само што је одбио да се сретне са британским министром обране Беном Воласом. И још је то овако објаснио:

„Никад се не састајем с министрима обране. Овоме не знам ни име. Евентуално с онима вањских послова, евентуално Русије, Америке. Не знам што ме питате. Ја се не налазим с тим министрима, немам што разговарати с министрима, посебно Велике Британије”.

Још је – имајући у виду да је Волас разговарао са хрватским министром одбране – саркастично приметио:

„И он се састао с овим понављачем (Мариом) Баножићем? Врло је неодговорна политичка позиција. Не мислим да је министар дошао због тога, мислим да је то планирао раније и да је то случајност. Не налазим се с министрима обране осим велесила. Британија је изашла из ЕУ-а и то јој даје мању важност“.

Зоран Милановић: Баш ме брига, довољно смо вакцинисани – нећемо ићи преко 50 одсто!

У наставку је премијеру Андреју Пленковићу, који је додатно заоштрио међусобни сукоб након Милановићеве изјаве да неће дозволити да хрватски војници у саставу НАТО  иду у Украјину, поручио:

„Премијер сједи на некој врсти темпиране бомбе. Украјина се неће усрећити ако буде слушала актуални Лондон. Задњих дана из Кијева чујем оно што је одговорно према властитој држави. Нека Британија пошаље још 1000 војника у Естонију. Доводити Украјину у неку врсту заблуде, хушкати, и држати је таоцем односа Лондона, који је постао сила другог реда, и Вашингтона… Не треба доводити у илузију државу која је пет пута слабија од Русије да се ово може ријешити с пет авиона оружја”.

Посебно је указао: „Стабилности ЕУ нема без фактора у једнаџби који се зове Русија. С Русима се треба договорити. А приче да свака држава има право (да уђе у НАТО)… Па нека Руси доведу војску у Мексико. Руски модел власти није модел власти за нас. Хрватска је ипак демокрација, без обзира што на власти има пуно корумпираних и непоправљивих људи”.

Зоран Милановић: Србија да се одлучи да ли је за ЕУ или за Русију

Још је додао: „Ханџар медија пише да шаљемо 1500 војника. Тко то чита уопће? Тко купује те новине? То уноси немир међу грађане. Хрватски војник се одавде макнут неће, нити у Украјину, а видјет ћемо за Балтик. Ми се тамо не идемо борити, можемо показати солидарност чланицама НАТО-а, али отићи у Кијев и рећи – ‘Ја сам солидаран’ је лицемјерје. Ја сам хрватски предсједник и ово што сам рекао – иза тога стојим. А хрватска срамота, предвођена корумпираним Пленковићем, Баножићем – то је хрватски проблем. У сваком случају, ми се тамо не идемо борити. Ми можемо бити солидарни с Пољском и балтичким државама. Али, отићи у Украјину, покупити двије дневнице и појести боршч и онда рећи да си солидаран с Украјином – то је лицемјерно. Како бити солидаран? Тако да се у ову причу уведе разум, а не хушкање”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Факти, 2. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

  1. Cramota, beći Pyc od >Cpba.

  2. Милановић глуми Србина, а и проћи ће као Србин ако настави овако.

    10
  3. Гени кад тад испливају на површину.

Оставите коментар