Зоран Милановић: Србија да се одлучи да ли је за ЕУ или за Русију

Србија треба да испуни услове, треба да одлуче јесу ли за ЕУ или су за Москву, рекао хрватски председник

Зоран Милановић (Фото: Н1)

Председник Хрватске Зоран Милановић је, поводом текста мађарске владе у ком је позив ЕУ да прими Србију, изјавио да Србија треба да испуни услове за улазак у Унију и да одлучи да ли је за ЕУ или Москву. Ако је наш пут у ЕУ, пут лечења хрватских фрустрација и одрицање од својих пријатеља, боље да и не идемо у ЕУ, сматра министар Александар Вулин.

„Србија треба да испунити услове, треба да одлуче јесу ли за ЕУ или су за Москву. Немам ништа против Москве, али треба одлучити Брисел или Москва, а то садашња власт у Србији тешко апсолвира и ту ће бити потребно да буде јасна“, рекао је Милановић, објавила је његова прес-служба.

Он је додао да је „стварно бизарно да премијер једне мале државе објављује такве манифесте“.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поставио је питање – колика је то Хрватска када може да дели лекције.

„Ако Милановић брани Орбану да мисли зато што је премијер мале земље, поставља се питање, а колика је то Хрватска када може да дели лекције. Биће да је Милановић добио комплекс величине, јер говори у туђе име и само се надам да није у питању Немачка, таква игра је у прошлости лоше завршавала“, рекао је Вулин.

Он је рекао и да га није брига шта чланови ЕУ мисле једни о другима, али му је важно када се помиње Србија.

„Хрватска би да условљава Србију несталима, признањем геноцида, разним извињењима, а сада и одрицањем од пријатеља, овај пут од Русије. Ако наш пут у ЕУ почиње лечењем хрватских фрустрација, наставља се одрицањем од својих пријатеља, а завршава се напуштањем себе, онда је боље да и не идемо у ЕУ. Ако наш пут у ЕУ води преко понижења пред лажима о Сребреници и ћутањем пред истином о Јасеновцу, онда је праведно да Србија крене својим српским путем“, указао је Вулин, саопштио је Покрет социјалиста, а пренео Танјуг.

Влада мађарског премијера Виктора Орбана платила је у загребачком Вечерњем листу оглас под насловом „О будућности Европске уније“ са седам предлога, међу којима је и став званичне Будимпеште да Србију треба примити у ЕУ, што је изазвало бурна реаговања у хрватској јавности, а Министарство спољних и европских послова је саопштило да Хрватска не дели став Мађарске.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Све нас је ово посебно потресло и ни мало га нисмо очекивали.Имамо ми и својих брига , а те глупости из Загреба трајаће, као и обично , као ноћно ослобађање од вишка ваздуха након варења – док се не отвори прозор.То што су Хрвати навикли да им газда стави оглав и да гледају само у правцу који им је газда одредио је хрватски редовни избор и њихов проблем. Што се нас Срба тиче, свет је лепо бескрајно шаренило, а нас је Бог створио слободне да гледамо на сваку страну и да помиришемо сваки божански цвет који нам се допадне. Срби су интелигентан и слободољубив народ који није подесан за ограничавање, уцењивање , слугерањство и робовање.Никоме.Можемо да сарађујемо уз међусобно уважавање и поштовање и ништа друго.За крст часни и слободу златну, ако треба , гинемо.На небо, код Лазара, Саве и осталих бесмртника које је је Србија однеговала, бескрајна су небеска поља. А пре тога, ком опанци, ком обојци .Србија је незгодан мали камичак.Зна да претури и велика кола.

    13
  2. dragi hrvati,gledajte svoja posla,znam da je to novost za vas…i budite spokojni

  3. Ем важан, ем паметан !!

Оставите коментар