Милорад Додик: Први тест биће закон да се Република Српска и српски народ не могу звати геноцидним

Српски члан Предсједништва БиХ оцијенио да би могло бити корисно да се предложи закон према којем ће се било какво називање РС и српског народа геноцидним или творевином те врсте кажњавати затвором

Милорад Додик (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је први тест за учешће српских представника у раду заједничких институција то што ће бити предложен закон да се Република Српска и српски народ не могу називати геноцидним.

Ми ћемо предложити закон да се Република Српска и српски народ не може називати погрдним именима, отићи ћемо тамо и видјећемо даље. Ако буде воље да се ради, радићемо – рекао је Додик новинарима у Прњавору.

Он је подсјетио на закључке Народне скупштине да српски представници у заједничким институцијама раде у складу са оним шта је процјена и интерес Републике Српске.

У тим закључцима неће бити потребно ништа мијењати, само да се то правилно протумачи – рекао је Додик.

О наредној посебној сједници Народне скупштине рекао је да је пристојно, након што је прошло шест мјесеци од доношења одлуке о томе да се не учествује у ради институција на нивоу БиХ, да се поново сједне.

Разлози зашто смо донијели одлуку због чега се не појављујемо у одлучивању нису нестали, већ су ту, има неких идеја – рекао је Додик.

Вучић замолио Додика да се Срби врате у институције БиХ и тамо бране своје интересе

Додик је оцијенио да би могло бити корисно да се предложи закон према којем ће се казнити било какво називање Републике Српске и српског народа геноцидним или творевином те врсте и да се то кажњава затвором.

Сада видим неки из опозиције поново галаме, прије мјесец дана су говорили да нису заинтересовани, да не желе, неће ништа, а сада када се покушава нешто урадити ништа им не ваља – истакао је Додик.

Он је додао да се на те неозбиљне политичке ставове не треба обзирати, али сматра да су они добродошли саговорници на Народној скупштини.

Биће ми веома важно да чујем шта мисле и опозициони представници – закључио је Додик.

Опрема: Стање ствари

(СРНА/Искра, 29. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар