Вучић замолио Додика да се Срби врате у институције БиХ и тамо бране своје интересе

Моја молба председнику Додику и свим политичким факторима у РС није захтев да се са било чим сагласе, него да сто где треба да седе представници РС не буде празан, рекао председник Србије

Милорад Додик и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Мир и стабилност су од кључног значаја за цео регион, а све политичке снаге у Републици Српској треба да учествују у раду заједничких институција у БиХ и на најбољи начин штите интересе српског народа, закључак је разговора председника Србије Александра Вучића и српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика.

Председник Додик је истакао да се против Републике Српске и српског народа у БиХ води беспризорна политичка и медијска кампања, а као пример за то он је указао на обележавање Дана Републике Српске и најбруталније увреде које су тим поводом уследиле из Сарајева.

Председник Додик је нагласио, преноси Танјуг, да је српском народу готово немогуће да се избори за правду и доследно спровођење Дејтонског споразума због једностраног и пристрасног приступа, пре свега Америке.

Милорад Додик: Волео бих да се састанак Вучића и Шмита није догодио

Председник Вучић је оценио да су санкције Америке против Милорада Додика и других званичника Републике Српске ужасан преседан, те да једино могу да донесу катастрофалне последице по развој односа између три народа и два ентитета у БиХ, али и шире, у целом региону.

„Санкције су увек доносиле само проблем, а никада решење”, додао је председник Вучић.

Имајући у виду тежину позиције целокупног српског народа, а посебно непримерене и неправедне притиске који се проводе против Републике Српске и њеног руководства, председник Вучић је замолио председника Додика и све политичке снаге у Републици Српској да учествују у раду заједничких институција у БиХ и на најбољи начин штите интересе српског народа. Он је истакао и да је свака одлука на руководству РС, али да и председника Додика и све политичке представнике у РС моли да размотре његов предлог.

Милорад Додик: Волео бих да се састанак Вучића и Шмита није догодио

„Моја молба председнику Додику и свим политичким факторима у РС није захтев да се са било чим сагласе, или за било шта гласају, напротив, моја молба је да сто где треба да седе представници РС не буде празан и да се на најбољи могући начин боре за интересе ентитета и српског народа”, нагласио је Вучић који је спреман и да свим институцијама и политичким представницима у Бањалуци образложи свој предлог.

Председник Вучић и председник Додик разговарали су и о томе да Србија припрема значајну финансијску подршку Републици Српској.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ако је Додик најавио враћање надлежности без плана и намере да иједну заиста врати, без храбрости да учини ризичан потез и да се супротстави до краја Сарајеву и Западу који све време прете, онда је нанео огромну штету РС и извршио политички харакири.
    Каже Миле како су муслимани добили вјетар у леђа од странаца.
    А ти Миле, ако си у ово све кренуо без озбиљних гаранција, онда ниси нормалан!

Оставите коментар