Мирослав Лајчак без одговора на питање да ли је за ЕУ решен статус тзв. Косова

На питање да ли то значи да је и за ЕУ „решен статус Косова” и да ЕУ и САД деле заједничку визију Косова, Лајчак је одговорио “ту сам да посредујем у дијалогу у циљу постизања правно-обавезујућег споразума”

Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак (Фото: Бета – М.М.)

Специјални изасланик ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирослав Лајчак данас на конференцији за медије у Београду избегао да конкретно одговорио на питање новинара да ли је и за ЕУ „решен статус Косова”, као што је за САД.

На констатацију новинарке да је једна од његових изјава била да се не разговара „о статусу Косова, већ о односима Србије и Косова”, што је, по констатацији новинарке, речник албанских лидера у Приштини, и питање да ли то значи да је и за ЕУ „решен статус Косова” и да ЕУ и САД деле заједничку визију Косова, Лајчак је одговорио:

„Ја своје дужности испуњавам према мандату који сам добио, ту сам да посредујем у дијалогу у циљу постизања правно-обавезујућег споразума”.

Габријел Ескобар: Санкције које је САД увела тичу се корупције

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је данас да се америчке санкције за појединце на Западном Балкану тичу корупције и да су, како каже, усмерени на решавање једног од најтежих проблема за читав Западни Балкан.

Приштински портал Демокрација: Лајчак и Ескобар нуде ЗСО по моделу Источне Белгије

„То је најтежи проблем за ову генерацију, јер младима одузима њихову економску будућност, а демократским друштвима могућност да функционишу”, рекао је Ескобар.

Он је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише изјаву председника Републике Александра Вучића да ће се на крају испоставити да су санкције Звонку Веселиновићу и Милану Радоичићу уведене јер не поштују границу између Србије и Косова, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. G-dina Miroslava Lajčaka , UVEK PITAJTE :
  kako se vaša zemlja sa imenom SLOVAČKA ,
  postavila/postavlja/ odnosila/odnosi na spominjanje
  Srpske regije Metohija i Kosovo.
  Uvek. Non-stop . Stalno.
  I opet. Još jednom.
  Pa opet.
  Stalno.
  Uvek.

 2. Ništa novo. Treba pobeći od EU glavom bez obzira.

  7
  1
 3. Свети Филарет Московски:
  ”За непријатеље своје – моли се;
  непријатеља Божијих – гнушај се,
  а непријатеље Отачаства – сатири!”
  На оружије!

Оставите коментар