Нови Зеланд увео нове антиковид мере

Премијерка Ардерн отказала је своје венчање након што је увела нове анти-ковид мере због ширења омикрон соја корона вируса у тој земљи

Окланд (Фото: Пиксабеј)

ВЕЛИНГТОН – На Новом Зеланду су од поноћи по локалном времену уведена нова правила о ношењу маски и ограничењу окупљања након што се појавила група случајева заражених варијантом омикрон, а зараза се проширила са северних на јужна острва.

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн рекла је да је дошло до преноса заразе из Окланда у област Нелсон на југу, пренео је Ројтерс.

Заражена је породица која је путовала авионом са Северног острва на свадбу на Јужном острву, којој је присуствовало 100 људи.

Породица и стјуардеса су били позитивни на корона вирус.

Предсједница владе Новог Зеланда: Неће бити тренутка кад ћемо моћи рећи да је вакцинација завршена

Нови Зеланд је прешао на црвени режим у оквиру заштите од ковида 19, што подразумева ношење маски, социјално дистанцирање и ограничавање присуства највише до 100 људи у затвореном простору у угоститељском сектору, у покушају да се успори даље ширење варијанте омикрон, рекла је Арден, преноси Танјуг.

Деца у вишим разредима ће носити маске у школама када почне школска година, додала је она.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 1. 2022)

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн отказала своје венчање због ширења омикрон соја

За протекла 24 сата на Новом Зеланду су забележена 15.104 случаја корона вируса и 52 смртна исхода

Џасинда Ардерн, премијерка Новог Зеланда (Фото: GETTY IMAGES)

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн отказала је своје венчање након што је увела нове анти-ковид мере због ширења омикрон соја корона вируса у тој земљи.

Како преноси Би-БиСи, нове мере тичу се обавезног ношења маски у продавницама и јавном превозу и ограниченог броја окупљања.

За протекла 24 сата на Новом Зеланду су забележена 15.104 случаја корона вируса и 52 смртна исхода.

Нови Зеланд због једног јединог случаја короне прогласио кућни притвор у читавој држави

Премијерка Ардерн потврдила је новинарима да њено венчање неће бити одржано.

„Ја се не разликујем од, усуђујем се да кажем, хиљаде других Новозеланђана који су имали много веће последице од пандемије, од којих је најтежа немогућност да буду са вољеном особом која је тешко болесна”, поручила је она, наводи Танјуг.

Како се наводи, епидемиолошке мере ступају на снагу у поноћ по локалном времену.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

 1. Опет боље што је ченчеловала венчање, него да је ченчеловала острва (Севрено и Јужно) или, не дај Боже, децу у вишим разредима.

  Ипак треба бити опрезан, никад се не зна, на то нас помиње и стара србгликанска народна:
  „Кака култура, и ченчел такав.“

  (ченчел – кенсл на старосрбгликанском)

 2. @Лутајући зарез

  Ваши коментари већма ми дођу као сидришна тачка – неченчеловани…

 3. @Зоран Николић ( Ваљево )

  Није нам првина да се сустичемо па да Вас, у знак захвалности, подсетим на неке пријашње искричаве тренутке …

  … кад сте рецимо ишли само да тетки однесете вакцину (https://stanjestvari.com/2021/01/19/aleksandar-vucic-ne-drzite-vakcine-u-frizideru/#comment-166960),

  … или кад сте у сувој прози наслутили гусларско-десетерачки ехо (https://stanjestvari.com/2021/04/08/vesic-zvezda-kaznjena-zbog-proslave-titule/#comment-169132).

  Потоњи ехо је са предумишљајем, у вези је са тренутно најзначајнијим апелом на СС, апелом Озону (О3 тј. О, О и О ) да остане Овде. (Пишем овако у шифрама јер рачунам и на ефекат изненађења.)

  Имам наиме један недовршени десетерац о неком тамо сајту, о преподобном уредништву и разулареним коментаторима – наслућујете већ о чему се ради. Мислио са да треснем то онамо, у апел (подно https://stanjestvari.com/2022/01/23/opsesija-silovanje-na-drustvenim-mrezam/#comment-176261), а @Ви (а има овде хвала Богу још @песника) да наставите. К’о велим: кад је тешко – дестерац, нек зајече гусле па шта буде! Д’ако га то не поврати.

  За сада све нек буде у потаји, нико да не примети док ствар не буде свршена. Шта велите?

  Срдачно,
  Лутајући ,

 4. @ Лутајући зарез

  Одговор одашиљем у као загонетни замотуљак који треба одгонетнути тако да све што јесте није и обрнуто : Немам појма о чему говорите, ја Вас не познајем, а родитељи су ми рекли да са непознатим људима не сустичем коментаре. Како би рекао племенити витез историјске науке НИКОЛА САМАРЏИЋ за ћирилицу, ја тако велим за десетарац, гусле и асоцијативну повезаност – нико нормалан се о тиме не бави. Тај озон боље да се није ни појављивао на овом опскурном сајту, далеко му лепо кућа, што и Вама желим. Са вељом радошћу ја сам рад да ту вашу зајебанцију раставим и поцепам к’о педер плејбој, да простите. Нећу ич да имам са том работом. Ако ми се још једном обратите, пријавићу Вас за друштвеномрежно злостављање. Заобиђите ме и престаните да пишете коментаре, а некмоли какве бугарштице и остале трице…

  П. С.
  Почните са одгонетевањам 😉

 5. https://stanjestvari.com/2022/01/23/opsesija-silovanje-na-drustvenim-mrezam/#comment-176374
  (работа ич, запета јок, о3он френдли)

 6. @нико нормалан

  Колико ми умење дозволи, ослонићу своје десетерце на Ваше који сасвим гуслама пристају… Нисам никада пре покушао да саставим какав десетерац, но како нијесам нормалан, упуштићу се – бићу спутњик ( пратилац )…. Чим се слогови уобличе на ‘артији, оставићу их испод Ваших…

Оставите коментар