Александар Вучић: Не држите вакцине у фрижидеру, почиње масовна вакцинација

Председник Србије рекао да један тим, од једног лекара и два медицинска радника, могу да дају 75 вакцина за пет сати и да ће бити потребно доста медицинског особља

Фото: Танјуг

Председник Александар Вучић рекао је данас да је вакцинација од пресудног значаја за Србију, јер без тога никада нећемо победити корону, не само у здравственом смислу, већ ћемо и у економском погледу земљу „дотерати до ивице провалије”.

Вучић је на почетку седнице државног врха и оперативног тима за имунизацију најавио да данас почиње масовна вакцинација грађана Србије кинеском вакцином и затражио да се она што брже обавља.

Данас је, каже, један од најважнијих састанака, о будућности Србије, животу Србије.

„Данас треба да донесемо одлуке и да у складу са тим поступамо у наредном периоду, тиче се вакцинације, опстанка и напретка земље и грађана”, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Он је најавио да данас у Србији почиње масовно вакцинисање кинеском Синофарм вакцином и замолио надлежне установе да вакцине не стоје у фрижидерима, већ да их дају на вакцинисање.

Председник је подсетио да је Србија била међу оним земљама, којих није био велики број, које су учествовале при ЕУ на донаторској конференцији за израду вакцина.

„Србија је донирала два милиона евра за вакцине. Чини ми се да смо не малим делом учествовали у подршци прављењу лека за излазак из кризе. Први смо из региона уплатили новац за Ковакс програм, специјализован програм у оквиру ЕУ, преко којег би требало од Уније да добијемо значајне количине вакцина, које још нисмо добили”, казао је.

Председник и премијерка представили су систем за пријаву, заказивање и праћење вакцина и имунизације становништва Србије, који у сваком тренутку прати цео процес од набавке вакцина до вакцинације.

Вучић је истакао да је реч о најмодернијем информационом систему и да се путем њега за сваког ко се вакцинише зна коју вакцину је примио, када и где је вакцинисан.

Каже да се више неће дешавати ситуација као са вакцином за сезонски грипом да се не зна ни колико има вакцина по фрижидерима и да буде мали број вакцинисаних јер није вођена кампања за вакцинацију.

Вучић је рекао да један тим, од једног лекара и два медицинска радника могу да дају 75 вакцина за пет сати и да ће бити потребно доста медицинског особља.

Брнабић је рекла да данас крећемо у масовну вакцинацију и да се отвара први велики пункт за то на Сајму.

„Крећемо са МУП-ом, војском, осталим безбедном службама. Примили смо и додатне количине Фајзерове вакцине јуче и настављамо имунизацију за геронтолошким центрима.

Председник ће примити кинеску вакцину

Председник Александар Вучић рекао је данас да ће се он вероватно вакцинисати за викенд, кинеском вакцином.

„Био сам нешто болешљив, па ми је Лончар забранио до викенда, тако да ћу вероватно за викенд да примим кинеску вакцину”, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Само тетки да однесем вакцину…

  7
  1
 2. @Зоране сине,
  не било ти заповеђено, остав’де вакцину код Вилотића док се ја не вратим из Бање.
  Реци им да сам ја поручила да је обавезно метну у замрзивач, ни случајно не у фрижидер, да не постане мућак.
  Ако видиш да гори светло код мене да знаш да сам то због лопова оставила.
  Љуби те твоја тетка.

 3. @Тетко мила,
  Био код Вилотића. Једва претекох. Сви Вилотићи вакцинисани, ‘лебац ти пољубим, сви вакцинисани у истом дану… Вакцину бацио у реку. Кад полетеше Вилотићи, ко прелом, ко ласту, ко бомбу, да пливају за часном вакцином… Жив нисам, тетка. Теби спремају крштење кад се вратиш из Бању… И још кажу, ја да будем кум…

 4. Хвала ти @Зоране сине што си тетку послушао, Бог ти здравља дао.

  Видела сам ја одма’, овај, тачно сам знала о чем’ се ради. Велим ја њима ономад да ће ти силни сендвичи да им ударе на здравље, КАД-ТАД, ал’ неће нико да слуша. А нека су се вала и окупали, ваљда су се и прекрстили, само да после не седе на ‘ладном бетону. Куд су до сад све прегурали – не морају опет да заврше у притвору, карантину или како се већ све не зове.

  Крштеницу сам понела, за то не брини, свратила сам била прво до Касандре нотарке да површим нека посла.

  Него, овде у Бањи увели неко закључавање. Кажу неће да нас пусте да отиднемо још коју недељу, док не прође нека инаугуранција, илуминација, лимунизација … тако нешто.

  Не знам о чему они то али сам срећом понела лаганију преобуку. К’о велим – ко зна как’о време може да наиђе. Иначе Бања је лепа, једино што нема народа па је тугаљиво.

  Да те још замолим: иди те види авлију и кућу, очи моје, да није нешто испревртано. Јавила ми Перса још јутрос да ми не гори она нова сијалица што си накојуче завио у ниши. Перса Вилотић.

  Звучала ми нешто прехлађено, биће да је од пливања, сигурно се није прекрстила.
  Долазила, каже, да види јел’ има места код мене у замрзивачу па сконтала да ме нема. Нисам питала што ће јој мој замрзивач кад имају своја два. Ил’ су допливали до вакцине па немају места ил’ је неко опет посл’о да ми мути воду.

  Сврати зато, молим те. Кључ знаш ‘де је, кад завршиш понеси га са собом. Можда још некоје, не дај Боже, цркне. Заврни и јачу сијалицу ако требадне, има у шпајзу једна од 90 свећа. Струју сам мало претплатила, биће за њу и замрзивач. Фрижидер је ионако празан а бојлер сам испразнила и утулила због мраза.

  Поштару Љуби сам јавила да ћу по пензије доћи кад биде гласање. Кажу да ће и то ускоро.а само њему и теби од свију верујем за озбиљно. До тад ће ваљад и да нас пусте из ове Бање а ја да пустим Вилотиће да опет на себе пишу мој глас више нећу. Па куд пукло да пукло.

  Љуби те твоја тетка
  (у егзилу – прим. Љуба поштар)

Оставите коментар