Горан Весић: Звезда кажњена због прославе победе, седели смо у полуотвореном простору са терасом

Приметио сам да су играчи Црвене звезде позвали музику на прославу. Чим сам то видео истог тренутка сам напустио клупски хотел као што се види на снимку, истиче заменик градоначелника Београда

Фото: Нова.рс/Твитер

Заменик градоначелника Београда Горан Весић тврди да је ФК Црвена звезда кажњена због прославе освојене титуле.

Одговарајући на оптужбе да је био на корона журки, са које су објављене фотографије на друштвеним мрежама, Весић каже да је велики навијач Звезде и да своје емоције не крије.

„После синоћне победе мог клуба над Партизаном и освојене титуле дошао сам у клупски хотел који се налази на стадиону у коме су били играчи, стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем и руководство клуба са Светозаром Мијаиловићем и Звезданом Терзићем. Честитао сам им освојену титулу јер они су моји пријатељи”, наводи заменик градоначелника Београда.

Како каже седели су у полуотвореном простору клупског хотела са терасом. Приметио је да су играчи позвали музику на прославу што није у складу са епидемиолошким мерама.

„Они су млади људи, који су вакцинисани, и који желе да прославе титулу. Не могу то да им замерим. Чим сам то видео истог тренутка сам напустио клупски хотел као што се види на снимку. Нити сам славио, нити певао, нити сам тамо био дуже од неколико минута”, истиче Весић, јавља Танјуг.

Како тврди Весић јутрос је проверио и утврдио да је Комунална милиција интервенисала током вечери, прекинула музику а ФК Црвена звезда је кажњена. Комунална милиција је реаговала на основу анонимне пријаве грађана око 22.30 сати.

Извор: Фејсбук

„Извињавам се свима које је мој поступак повредио. Нисам могао да знам шта ће се догодити у клупском хотелу који се налази у оквиру комплекса стадиона. Да сам знао сигурно не бих дошао. Апелујем још једном на одговорно понашање свих људи у Београду и позивам наше грађанке и грађане да приме вакцину. То је једини начин да почнемо да живимо нормално и да се веселимо онако како смо то некада радили. Тај тренутак нестрпљиво чекамо и он ће сигурно доћи. Познато је колико се за то залажем”, истиче Весић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 4. 2021)

Бранислав Тиодоровић: Присуство Весића на корона журци за сваку осуду и казну

Члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је данас да је присуство заменика градоначелника Београда Горана Весића на кафанској корона журци за сваку осуду и да због тога треба да сноси санкције.

Тиодоровић је агенцији Бета казао да је запрепашћујуће да високи функционер града Београда крши епидемиолошке мере у тренутку када су болнице препуне ковид пацијената и када сваки дан око 40 људи премине од последица заразе.

„Горан Весић званично није члан Кризног штаба, али често присуствује седницама као замена за градоначелника Зорана Радојичића. Али, без обзира на то, сви смо дужни да се придржавамо противепидемиолошких мера и да поштујемо све оно што тражимо од народа да поштује. Како да тражимо и очекујемо од становништва да поштује мере, ако то не чинимо ми који се налазимо на одговорним јавним функцијама“, рекао је Тиодоровић.

Извор: Снимак екрана/Директно.рс

На питање Бете, каква је порука са корона журке, која је организована поводом победе Црвене звезде над Партизаном, послата лекарима који раде у црвеним зонама, епидемиолог је истакао да је свом медицинском особљу послата страшна порука.

„Њима је најтеже. Они сваки дан ризикују своје животе да би спасили животе оболелих људи. Неодговорно је према тим људима, који су истински хероји, у ово време ескалације вируса кршити епидемиолошке мере и организовати било каква кафанска славља“, навео је Тиодоровић.

Додао је да је видео да се Весић извинио грађанима због кршења мера.

„Весић је рекао да се на том слављу задржао свега неколико минута. То није оправдање. Весић је морао да позове све присутне да се одмах разиђу“, нагласио је епидемиолог.

На питање Бете, како коментарише то што су недавно још два члана Кризног штаба организовала кафанску корона журку, на којој се, према писању медија, испијало вино од чак 6.000 евра, Тиодоровић је казао да је о тој журци упознат преко медија.

„Још не могу да верујем да се то десило. Сви чланови Кризног штаба који су на било који начин прекршили противепидемијске мере изгубили су кредибилитет да захтевају од народа да се придржава мера и морају да сносе консеквенце. Вирус је опасан и не може да буде повлашћених када су у питању противепидемијске мере“, истакао је епидемиолог.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 8. 4. 2021)

„Не давимо Београд” тражи смену Весића због снимка из кафане

Покрет „Не давимо Београд“ затражио је данас хитну смену заменика градоначелника Горана Весића након што се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем се наводно види како он са већом групом људи у кафани, са музиком и покривеним прозорима, прославља победу фудбалера Црвене звезде у дербију.

„Весић је поред заменика градоначелника Београда, и члан кризног штаба за борбу против корона вируса, па је његова одговорност у томе и већа, а понашање скандалозно и за сваку осуду. Уместо да својим примером покаже озбиљност и одговорност, Весић је лупио шамар у лице свим оним стрпљивим и одговорним људима који терет кризе осећају како у здравственом, тако и у економском смислу”, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Тај покрет је додао да Весић на тај начин поново показује да исти закони не важе једнако за обичне грађане и „напредњачку повлашћену елиту”.

„Док наши доктори надљудским напорима покушавају да нас заштите од пандемије, док угоститељи, туристички радници, мали привредници остају без посла, док се на све стране људи сналазе да у тешким временима остану здрави и у исто време прехране породице, напредњачка елите нам оваквим понашањем показује да за њих важе нека друга правила”, додаје се у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 4. 2021)

Ана Брнабић: Драго ми је што се Весић извинио, кршење мера се никоме не толерише

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да јој је драго што се заменик градоначелника Београда Горан Весић извинио због кршења епидемиолошких мера током прославе ФК Црвена звезда и навела да се нешто такво неће никоме толерисати – ко год он био.

Горан Весић (Извор: N1)

Премијерка је на конференцији за новинаре рекла да је то доказ да у Србији постоји владавина права.

„Кад постоји кршење мера надлежне институције реагују, тако се десило и овај пут. То је заиста показатељ владавине права. Нема заштићених, нема љубимаца, према свима се понашамо исто“, рекла је премијерка.

На новинарско питање да ли то значи да она сматра да је довољно да се Весић само извини, а не да се позове на одговорност, одговорила је да није и да су у овом случају институције одрадиле свој посао, као и да је интервенисала Комунална милиција и друге службе.

„Да ли ћу тражити оставку Горана Весића у Кризном штабу?… Не знам како бих тражила оставку којом бих избацила из Кризног штаба некога ко није члан Кризног штаба“, рекла је премијерка објашњавајући да на седницу Кризног штаба Весић дође понекад, као и неки други.

Опрема: Стање ствари

(N1, 8. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Вјероучитељ зла

    У очима сукус зла
    Ватрена грозница
    Ломача спремљена
    За Господа

    У устима укус отрова
    И ријеч медена
    Што ваби у гвожђа
    Ледена

    У грудима бије
    Срце вучије
    Антифриз кружи
    Венама

    А рука хладна
    Млитава
    Стиска
    И нема

    Момчило

    5
    1
  2. Отишло лице на прославу титуле а пошто је напустило уследила „анонимна“ пријава, „затечено 17 лица“. Трас казна 300.000, став 85а, члан 1, Закона о заштити становништва од заразних болести.

    Утакмица завршена после 20:00, пријава написана у 22:30. У међувремену мало медији, мало свлачионица (славље, туширање, пресвлачење), прелазак у хотел, приде још времена док стигне комунална. И она је требало да обради позив, добије налог, допутује, прописно се паркира, барем два пута преброји лица па тек да почне да пише пријаву.

    А 18-то лице? Успело и стићи и утећи?
    Па кад пре? И шта је са наличјем?

    Занимљиво би било сазнати да ли се лице одазвало позиву или је на журци било падобранац (по задатку), командос (комунални) такорећи.

    Недоумицу буди и питање да ли је ударна пропагандна игла требало да буде сама пријава („нико није изнад Закона“) или она успутна изјава „они су млади људи, који су вакцинисани…“?

    Жртвено јагње, које вољени клуб приноси на комунални олтар, то није могло само да смисли.
    За то је ипак потребно нешто кудикамо веће од великог навијача, барем неко ко брзо уме да вади кестење из ватре, да не кажем кризе (а камоли да кажем штаб).

    Задивљујућа је и муњевита реакција Управе чувара Београда на води (тзв. „Не, давимо Бгд“), чији је натурални допринос да маске коначно падну (ал’ да се не поквасе) ипак највећи.

    С обзиром на стратешки положај споменика Немањи (практично у Бгд на води) и њима се ближи свршен чин – или народно или врзино коло. Ускоро ће морати да се одлуче како ће жута паткица на даље да плива тј. да ли да престану да се даве или да се не даве. Треба уз то да поведу рачуна да је, уз партијску књижицу, играње кола чак и у изборном штабу не само дозвољено већ и пожељно.

    Лепо је и што је Бета, као и остале медијске алфе и омеге, забринута за здравствене раднике у „црвеној зони“. Они изгледа не могу да самостално да говоре па их нико ништа и не пита. Кад дођу до речи за претпоставити је да ће их и надлежни органи саслушати, да не буде да су побрали само аплаузе.

    Видимо и да уважени доктор полако увиђа да је врховна „корона журка“ (šic) управо она што себе маскира називом „кризни штаб“ (у рими са Шваб). Ако још увек не верује нека на следећој седници на глас прочита горњу изјаву премијера о непозванима и падобранцима, са нагласком на 18-то лице.

    Када би премијер умела да пева (к’о што су звездаши певали о њој), сигурно би запевала …
    „наравно да увијек неко дође, да ме чује, макар и крадом“
    (ил’ парадом), па био то члан штаба, кризног или не.

    За чланство у штабу нико ионако није сигуран. О зар се и то може? Да, може, нарочито ако си премијер који дуго није била сигуран (био сигурна) да ли је члан или падобранац у сопственој странци, између осталих несигурности и (без)алтернативних покрета.

    Чланска припадност и других наших предшједника такође је упитна: ко је чега и од/до када члан, где се иде путем без алтернативе а одакле се, де факто и де јуре независно, набада алтернативни излаз.

    Око конкретног лица и његовог чланства ни у једном штабу не треба бринути: кад коло заигра и пред овим штабом опет ће прво да утекне 18-то лице, са све жутом паткицом (у рими са жутом чланском картицом).

    5
    1
  3. Све ће то народ позлатити,односно све ће то председник аболирати,ово је само представа за народ fake news.

  4. @18 – то лице
    Ово није први, а у доброј вери стојим да је далеко од последњег, Ваш коментар са, за мене, упечатљивим асоцијативним низом са којим се радосно лако поистовећујем. Здрав осећај, крепкост доживљаја, сагласје по ” гусларском” кључу и десетерачком еху… Бирајте ” прст “, многопоштовани, од прстобројних ванредних коментатора са чијим се коментарима интерферентно сустичем и снажим… Свако добро од Господа.

  5. @Зоран Николић ( Ваљево )

    Хвала на лепим речима Зоране а понајвише на сустицању.
    Ем лепо описасте нашу коментаторску сарадњу (да не кажем колаборацију) ем ме сетисте на још једну од дивних српских речи какву вадим из малог мозга док мислим, говорим и пишем.

    И десетерац добро наслутисте, биће, надам се, и њега ускоро – таква су времена а он је наше најубоитије изражајно оружје.

    Једно време није Вас било у коментарима. Не сећам се најбоље али мислим да се радило о Вилотићима и о томе да сте ишли да однесете тетки лек. Био сам се чак и забринуо за Вас (због додира са савременим медицинским мерама и Вилотићима) а сад ми је дефинитивно лакнуло.

    Гајим наду да ћемо се срести и лицем у лице да допунимо ова мисаона сустицања.
    Да цитирам овде и Била Гејтса: „Вирус се мења, али пут пред нама је исти“.

    Свако добро од Господа и Вама!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading