Закон о обавезној вакцинацији у Аустрији прошао парламентарни одбор

Министар здравља Волфганг Микштајн истакао да обавезна вакцинација неће помоћи у борби против омикрон соја, али је циљ да закон помогне у борби против будућих сојева

Фото: UKM

БЕЧ  – Нацрт законa о увођењу обавезне вакцинације у Аустрији прошао је, широком подршком, одбор за здравство аустријског парламента.

За усвајање закона гласали су посланици не само владајуће Народне партије (OVP) и Зелених, већ и Социјалдемократска партија (SPO), као и један од два посланика Неос-а, јавља Танјуг.

Слободарска партија (FPO) је, као што је најавила раније, била против увођења обавезне вакцинације против корона вируса.

Аустријска влада у недељу је представила нацрт закона, који предвиђа увођење обавезне вакцинације од фебруара за све грађане од 18. године живота пријављене у Аустрији.

Аустрија: Ново тело за борбу против ковида-19, генерал на челу

До средине марта биће примењена прелазна фаза без кажњавања, а након тога ће, сви који буду ухваћени током контрола без важећег сертификата о вакцинацији, бити кажњени новчано са 600 до 3.600 евра.

Од обавезе вакцинације изузете су труднице, као и особе које из медицинских разлога не могу да се вакцинишу, те и излечени до шест месеци од оздрављења од ковид-19.

Након што је нацрт закона прошао одбор за здравство о њему ће се парламент изјаснити у четвртак.

За усвајање обавезне вакцинације довољна је једноставна већина, али се владајућа коалиција OVP-Зелени потрудила да добије широку подршку.

У Аустрији обавезна вакцинација: Казна за одбијање 3.600 евра

И поред унутарпартијске скептичности, SPO ће гласати за закон, као и један део посланика Неос-а.

Министар здравља Волфганг Микштајн истакао је да обавезна вакцинација неће помоћи у борби против омикрон соја, али је циљ да закон помогне у борби против будућих сојева.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Kako znaju koji će budući sojevi biti? Ovo je krajnje fašistički odgovor, odgovor bez presedana…

    16
  2. Одакле је беше Хитлер?
    Зашто ме ово не чиди?!?

Оставите коментар