Аустрија: Ново тело за борбу против ковида-19, генерал на челу

На чело тела за „државну ковид кризну координацију” постављени су заменик Генералштаба Војске Аустрије генерал-мајор Рудолф Штридингер и генерална директорка за јавно здравље Катарина Рајх

Катарина Рајх и генерал-мајор Рудолф Штридингер (Фото: АПА)

БЕЧ – Аустријска влада донела је одлуку о успостављању тела за „државну ковид кризну координацију” (GECKO), а на њено чело постављени су заменик Генералштаба Војске Аустрије генерал-мајор Рудолф Штридингер и генерална директорка за јавно здравље Катарина Рајх.

Генерал Штридингер, иначе, био је на челу међународне мировне мисије у Босни и Херцеговини EUFOR-Althea.

GECKO је успостављен како би се земља што боље припремила за очекивани талас омикрон соја корона вируса.

„Бржа вакцинација, више тестова, нови лекови”, мото је под којим ће деловати кризни менаџмент, најавио је министар здравља Волфганг Микштајн.

GECKO неће бити само саветодавно тело владе, већ ће преузети и оперативне задатке, рекао је он додајући да под његове надлежности спадају вакцинација, тестирање и наручивање нових ковид лекова.

„Омикрон сој је непосредно пред нашим вратима”, упозорио је канцелар Карл Нехамер додајући да није више питање да ли ће се нови сој ширити по Аустрији, већ када.

Kанцелар Карл Нехамер (Фото: AFP 2021/ALEX HALADA)

„Прогнозе нису добре у вези омикрона. Вирус је опаснији и зато морамо да се припремимо”, нагласио је Микштајн.

Структуралним новим постављањем управљања пандемијом обједињава се знање најбољих у један штаб, објаснио је он.

„Омикрон је брз и деловање против нових сојева мора бити брже”, казала је ко-шефица GECKO-а Катарина Рајх која ће се бавити медицинско-научном области.

Генерал Штридингер, као експерт за логистику, преузеће задатке из те области.

Он је истакао да војска има своје предности јасним језиком којим говори и недвосмисленим деловањем.

Будућа влада Немачке формира Кризни штаб на челу са генералом Бундесвера

 

Министарка одбране Клаудија Танер оценила је да је војска стратешко оружје против вируса.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ovo nije prava borba protiv kovida za koju se zalaže ministar. Suština je vakcinisati sve prijavljene u Austriji gde će vakcina „trajati“ ne 180 dana već 90 dana. Svako će biti registrovan u digitalni sistem kovid pasoša sa ograničenim rokom važnosti a to je 90 dana od dana vakcinacije. Ko preskoči treću ili četvrtu vakcinu (protiv omikrona) moraće da ponovi čitavu seriju vakcina. I tako, vakcinacije će ubuduće biti od 2 do 4 puta godišnje uz obavezno unošenje u kovid pasoše u zavisnosti od broja novih mutacija. Omikron nije toliko bezazlen budući da neke zemlje ukidaju kovid mere ali u Austriji se sprovodi kovid GENOCID! Rešenje je podnošenje inicijative o nepoverenju vlade,novi izbori, nova vlada i vakcinalna konsolidovana solidarnost sa državama koje imaju efektivnije vakcine. Nikakvi zatvori i novčane kazne neće dati očekivane rezultate!

Оставите коментар