Будућа влада Немачке формира Кризни штаб на челу са генералом Бундесвера

На челу Кризног штаба за сузбијање пандемије биће један немачки генерал, објавио на „Твитеру“ Кристијан Линднер, председник Либерала и будући савезни министар финансија

Припадници немачке војске (Фото: REUTERS/Michael Kappeler)

Будућа немачка влада формираће Кризни штаб за сузбијање пандемије, а на његовом челу бити генерал Бундесвера.

„На челу Кризног штаба биће један немачки генерал“, објавио је на „Твитеру“ Кристијан Линднер, председник Либерала и будући савезни министар финансија.

Генерал Карстен Бројер (Извор: РТС)

Према информацијама листа Зидојче цајтунг, ради се о генерал-мајору Карстену Бројеру. Он је од 2018. године на челу заповедништва за територијалне задатке немачке војске Бундесвер, које је задужено за сарадњу војних снага с цивилним организацијама.

Од избијања пандемије корона вируса у Немачкој, кажу упућени, 56-годишњи генерал остварио је изванредне резултате“, пре свега када је реч о удовољавању захтевима за помоћ који су у одређеним периодима масовно стизали Бундесверу, преноси РТС.

Почетком 2020. године немачка министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер (ЦДУ) формирала је у оквиру Бундесвера контингент за пружање помоћи у сузбијању пандемије. Она је тај контингент задржала и током лета, у време када су многи сматрали да би га требало распустити јер се ситуација тада тренутно смирила.

Занимљиво је да је још један генерал-мајор већ више од годину дана укључен у борбу против короне.

Реч је о лекару главног штаба Ханс-Улриху Холтерму (57), који је пре тога био управник војне болнице у Улму. Он од марта 2020. води одељење под именом „Заштита здравља, здравствена сигурност, одрживост“, које је тада основано у склопу савезног Министарства здравља. То тело је, између осталог, задужено за свакодневне извештаје о стању пандемије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар