Грег Барнс: „Орвеловски” ово што се дешава Ђоковићу

Дубоко забрињавајуће да се ово дешава у друштву које је наводно посвећено слободи говора и слободи мисли, рекао портпарол Удружења адвоката Аустралије

Новак Ђоковић (Извор: Друштвене мреже)

МЕЛБУРН Удружење адвоката Аустралије стало је на страну најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који се на Федералном суду бори за наступ на Аустралијан опену, истичући да је „орвеловски” ово што се дешава српском играчу.

Ђоковић вечерас излази пред трочлано веће Федералног суда у Аустралији, након чега ће бити познато да ли ће добити визу и дозволу за играње на првом гренд слему сезоне или му следи депортација из те земље.

Премијер Скот Морисон о Новаку Ђоковићу: Одлука донесена због жртава пандемије које су Аустралијанци поднели

„Један од најопаснијих аспеката Ђоковићевог случаја јесте спремност федералне Владе да оцени да је неко ризик за јавни ред само на основу тога што претпостављају да човек има ставове. Ово је ‘орвеловски’ и дубоко забрињавајуће да се то дешава у друштву које је наводно посвећено слободи говора и слободи мисли”, изјавио је портпарол удружења Грег Барнс, преноси аустралијски „Ејџ”, јавља Танјуг.

Барнс, адвокат са искуством у миграционим споровима, рекао је и да Ђоковић сада осећа пуну снагу закона о миграцији који су осмишљени да уклоне осумњичене терористе из Аустралије, а не тенисере.

Аустралија: Новаку Ђоковићу поново укинута виза

Аустралијан опен почиње у понедељак 17. јануара, а Ђоковић је девет пута био шампион на том турниру.

Ђоковић пред Федералним судом у 23.15

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изаћи ће пред Федерални суд Аустралије 15 минута раније него што је првобитно било предвиђено.

Како преносе медији, суђење ће почети 23.15 сати по српском времену уместо у 23.30.

Премијер аустралијске државе Викторија поручио Новаку Ђоковићу: Само се вакциниши!

Ђоковић вечерас излази пред трочлано веће Федералног суда у Аустралији, након чега ће бити познато да ли ће добити визу и дозволу за играње на првом гренд слему сезоне или му следи депортација из те земље.

Суђење ће водити врховни судија Џејмс Алсоп, а веће чине још судија Ентони Бесанко и судија Дејвид О’Калахан.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Лепо је да има здравомислећих у земљи кенгура и треба их поздравити.

  Међутим, рекао бих да је орвеловски не оно што се дешава Новаку него (у овом случају) народу Аустралије, иначе поданицима Британске круне.

  Њих већ две године третирају као криминалце држећи их у масовном кућном притвору. Поврх тога, уз присилу и непрекидну пропаганду, шприцају милионе људи експерименталним „вакцинама“, а непослушнију сиротињу рају дисциплинују батинама, сузавцем, затвором и новчаним казнама.

  У односу на Аустралију Кина личи на какво-такво острво, ако не слободе, оно барем својевољно само-регулишућег друштва, с обзиром да су Кинези вековима навикнути на беспоговорну послушност властима, што се претворило у њихову рајетинску другу природу.

  Истребитељи Абориџина и њихови потомци, помогнути знојем несрећно-наивних имиграната, су превалили пун историјски круг, од кажњеничке колоније до модерног гулага на државном (географски чак континенталном!) нивоу.

  Орвеловска нит која као челична бодљикава жица обавија свест и савест већине Озија је у прихватању пропаганде и лажи као истине и јединог мерила стварности. Још је и у њиховом добровољном пристанку на вучење за нос тиме што се фрустрација и незадовољство против Владе трансформише у мржњу према ономе који се усудио да мисли и понаша се насупрот диктату терора.

  Што се Ђоковића тиче, изгледа да је и наш великан прошао круг спортских победа и подвига који га стављају међу неколицину највећих спортских личности свих времена. О тенису не треба трошити речи, поредак је ту тривијално јасан, осим за оне којима је између ушију празнина уместо сиве масе.

  У другом, важнијем, кругу Новаку преостаје да се посвети нечему што је далеко веће — да остане симболом борбе против злотираније нељуди. Овде су улози далеко већи, а тиме и очекивана безобзирност и подмуклост Мамона који кидише на сваки покушај слободног мишљења или слободарског геста.

  Доиста је ово огољена борба добра са Злом (велико слово, јер је и зло велико и персонално, а долази од онога коме се име не помиње, а кроз многобројне слуге његове).

  Нећемо ни ми, као досадашњи љубитељи Новакових спортских вратоломија и непоновљивих успеха, бити поштеђени од надолазећег сукоба који траје одавно али се сад приказује у огољеном виду. Мислим при том на Србе, као народ, коме предстоји велико отрежњење и још већа борба. Новак нас је подсетио на нас саме, ко су наши преци и ко би требало да им буду потомци. Сва је прилика да и ми улазимо у нови круг, по ко зна који пут у историји, откако се зовемо српским именом…

  13

Оставите коментар