Српски национални форум (Грачаница): Изађите на референдум и гласајте НЕ!

У референдумском питању се не помиње никакво судство, већ се тражи бланко подршка за „потврђивање акта о промени Устава“, што би могло да доведе и до других промена Устава 

Извор: КоССев

У Републици Србији 16. јануара 2022. одржаће се по много чему контроверзни референдум, са вишесмисленим питањем: „Да ли те за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије“?

Наводни разлог исхитрено организованог референдума је потреба да се уведе независност судства. У референдумском питању се не помиње никакво судство, већ се тражи бланко подршка односно „потврђивање акта о промени Устава“, а што би могло да доведе и до других промена Устава, укључујући и његову преамбулу.

Референдум је нелегитиман из два разлога: што га расписује једностраначки парламент по налогу председника једне политичке странке, и зато што се за успех референдума не тражи глас апсолутне већине. Он је и нелегалан, јер супротно Уставу није расписан на територији целе државе, већ Србе са КиМ третира као дијаспору.

Апел грађанима Србије: На референдуму заокружите „НЕ“!

Међутим, с обзиром на постојећу констелацију унутрашње и спољнополитичких односа, нема никакве сумње да ће референдум произвести правно дејство са несагледивим штетним последицама по Републику Србију, а по положај Срба на КиМ нарочито.

Из тих разлога, као једино средство борбе намеће се масовни излазак на референдум и гласање НЕ, гласање против авантуристичког покушаја мењања државног устројства са несагледивим последицама. Нажалост, овај потез је изнуђен, јер се исувише дуго српски народ препустио инерцији велеиздаје, али је и једини могући. Изнуђени потези нису добри, али је овај једино могући.

Стога Српски национални форум позива све Србе са КиМ, којима ће гласање бити онемогућено, да замоле своје расељене рођаке по централној и северној Србији, да сутра, 16. јануара масовно изађу на референдум и одбију предложено референдумско питање. СНФ такође моли и све остале грађане Републике Србије да изађу на референдум и заокруже „НЕ“.

Апел народу да чува Устав, изађе на референдум 16. јануара и заокружи НЕ!

Можда ми не можемо спасити Србију, али је наша обавеза да покушамо.

У Грачаници, 15. јануара 2022.
Информативна служба СНФCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Ни данас није касно, али с овим (оправданим) примедбама ипак је требало изаћи мало раније. Јер, шта да се ради – већина народа ипак није довољно обавештена и верзирана. А ово може да помогне у оријентацији, макар у једном сегменту (потенцијалних) учесника на референдуму. У сваком случају, хвала!

    1
    2

Оставите коментар