Федерални суд Аустралије одлучио да Новак Ђоковић буде депортован

Рочиште трајало више од пет сати. Иако је Новаков правни тим деловао убедљивије, судија Алсоп саопштио да ће Новак бити депортован

Извор: Снимак екрана/Federal Court of Australia

Федерални суд Аустралије донео је одлуку о Новаку Ђоковићу после једне од најдужих и најконтроверзнијих сага у историји – биће депортован.

Подсећамо, Ђоковићу је Алекс Хок, министар за имиграциона права Аустралије, по други пут укинуо визу, због чега је први рекет света морао да се обрати суду.

Потом је одлука пребачена са суда у Мелбурну на терен Федералног, о Ђоковићевој судбини одлучивала је судијска тројка Дејвид Џон О’Калахан, Џејмс Алсоп и Ентони Бесанко.

Рочиште је трајало више од пет сати, почело је у 23.30 и завршено је око 4.45. Новаков правни тим деловало је убедљивије, располагао је чињеницама и доказима, потпуно побивши одлуке министра Хока… Одбрана државе није била тако убедљива, и после излагања и реплика, те једночасовне паузе, суд се – повукао.

Онда је одлука померена за 7.45 по нашем времену, а судија Алсоп саопштио је да ће Новак бити депортован.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 16. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

17 replies

 1. Није лако бити Србин. Бирај Србине, или ћеш да се вакцинишеш и тиме поклониш пред владарима света или ти је каријера завршена. Свакако, и да продужиш каријеру, нећеш званично бити најбољи, јер они то не дозвољавају. Ако се и вакцинишеш, бићеш онемогућен у настојању да освојиш више било шта. То не могу допустити ни по коју цену.
  Новаче, брате, соколе, поносу српски, слобода нема цену. Јасно је да ће притисак на све нас да им потуримо ду*е, а не раме, бити страховит. Ни после овога, ни тебе, ни нас неће пустити на миру. Они могу да ти забране да играш, али те не могу обезвредити као човека. Остани легенда, остани недодирив, сад, кад си на врху, покажи им да са тобом, како ни са многима од нас пре тебе, не може да се разговара ултиматумима. Сам заврши своју каријеру. Ако нас присилно вакцинишу, то неће умањити твоја достигнућа, углед и част. Буди ти тај који ће да покаже шта је вредно у животу.

  34
  2
 2. Новак је направио једну огромну грешку што није одмах након прве судске одлуке напустио турнир. Нереално је очекивати да ће аустралијска власт, након што је одлучила да му поништи визу, дозволити да он на суду победи и осрамоти аустралијску државу. Новак је одмах требао да зна да су они донели одлуку да га на груб начин отерају са такмичења. Да је одмах отишао поштедео би себе малтретирања и ускратио би победу аустралијском олошу. На његовом месту ја не бих никада више након тога крочио у тај обор за свиње који се зове Аустралија. Тиме што је остао у Аустралији он је дао шансу његовим непријатељима да га понизе. Новак није реално схватио ситуацију у којој се нашао, а та наивност је карактеристична за Србе и увек их скупо кошта.

  30
  8
 3. ,, Ако су Мене гонили, гониће и вас.,, говори Господ.,, Радујте се и веселите се јер је велика награда ваша на Небесима.,,

  36
 4. Mene je poceo da grize crv sumnje kada je Nik Kyrgios poceo da ga brani ,mislim da je na 110 mestu, osoba koju niko ne ceni , kakav preokret, prvo ga napadao a odjednom brani. .Barnabic I Vucic su veliki krivci. Koji su motivi? Prvak sveta Novak , osoba koja poseduje diplomatski pasos , da ga Vucic I Barnabic zakopaju . Australian open brought to you by Pfizer.

  15
  2
 5. Могао је да заврши као Моника Селеш!

  31
  1
 6. Политичари и енглески и наши учесници су овог политичког процеса. Неки чињењем а неки нечињењем. Наравно ту је и Рио тинто , ту је мук свих тенисера за које се он борио. Зашто, се борио против најјаче тениске асоцијације света ? Зашто је давао силне паре и курти и мурти и то свима који га нон стоп пљују. Има он сада о много чему да размисли. Да размисли о упражњавању будизма и Јеленином утицају на његово понашање. Стара српска изрека каже : „слушај жену ал’ не иди за њом“. Љубав, мир, јога, гуруи , братсто и јединство свих народа ( на чему смо ми пукли као нација и скоро се нећемо опоравити). Ако му и ово не буде наук за будућност није ми жао. Свако бира свој пут. Не можеш бити православац и молити се и Богу и буди као што ради Јелена. На њему је да бира коме ће служити.

  25
  13
 7. EPPUR SI MUOVE.
  HVALA VAM DRAGI GOSPODINE NOVACE DJOKOVICU.

  18
 8. Nole hvala ti za sve. Ti si nas junak, covek koji nam je doneo do sada mnogo radosti. Sada je najbitnije da nam se ziv i zdrav vratis a sve drugo, uverena samnadoknaditi. , brzo ces nadoknaiti.

  16
 9. То што Новак лако дели велики новац курти и мурти код странаца уопште не изазива симпатије и солидарност. Напротив, више ће га људи мрзети и презирати јер је богат, него што ће му бити захвални и сматрати га дарежљивим. Западњаци су много завидљиви, код њих је обичај да се паре чувају и цене а не да се поклањају. Али српска неука и наивна глава то не схвата. Аустралија је богата земља, њој не треба да је Новак Ђоковић помаже кад тамо избију пожари. Ако да паре, Аустралијанци ће га мрзети јер има више него што му треба. Он тим поклањањем изазива само потпуно супротан ефекат од оног који он очекује. Нема лека за српску глупост која је очигледно безгранична. Новак је као неко глупо и наивно дете, жели да га воле у целом свету. Али свет никога не воли, поготову не неког ко је успешан и богат.

  22
  5
 10. Новак, после изрицања пресуде, најкраће:
  “ Изузетно сам разочаран пресудом“!

  Ова ситуација Новака Ђоковића може се упоредити са сличним ситуцијама
  у које је западао и Никола Тесла.
  Реакција обојице је слична, готово иста.

  Ево како то Никола Тесла описује.

  НИКОЛА ТЕСЛА – “МОЈИ ИЗУМИ“
  Мала књига А
  “Граматик“
  Подгорица, 2002., стр.134 :

  “Наиме, кад год су мене или некога коме сам био привржен или дело коме
  сам се посветио други повређивали на посебан начин који би могао најједно –
  ставније да се окарактерише као крајње ружан, осећао сам то као нарочит и
  неописив бол, који сам у потрази за бољим именом оквалификовао као
  “космички“, а убрзо затим, редовно се догађало да су они који су наносили
  бол пролазили лоше.“!!!

  Христос: “Благо прогнанима Правде ради јер је њихово Царство Божије.“
  Бог никоме не остаје дужан, правда увек сустиже кривца!
  “Говори Господ: Освета је Моја!“
  У случају Николе Тесле и Новака Ђоковића, узвишеног духа, без и трунке
  мржње према злонамерним починиоцима нанетог им “космичког бола“ – не
  може бити другачије!
  Пратимо дешавања и уверимо се у горе речено!

 11. @ Иван Лукић,
  управо сам на то мислио,
  има он и код нас поред овакве бедне власти коме да помаже материјално. Не мора то да ради по белом свету. Не кажем, он је то сигурно и до сада радио, али може много више и јаче него свету који то не разуме и није му потребно , како сте лепо објаснили.

 12. Римокатоличка власт Шпаније је 1492. донела закон, такозвани Гранадски едикт, којим је установљено да Јевреји више не могу да живе у Шпанији – односно, да су дужни да је у року од неколико месеци напусте. Осим ако не желе да постану римокатолици-Шпанци. Са собом су могли понети своју покретну имовину, осим сребра, злата и кованог новца. А они који се после тога затекну у Шпанији, по царском закону имали су бити кажњени смрћу.
  Судски и извршни орган империјалне власти, Инквизиција, Јевреје је именовала „заразом“ („лепром“), односно идентификовала их као биолошку претњу и социјалну опасност по верни католички шпански народ (баш као кенгур-инквизиција НЂ-а међу аустралопитекима).
  Већина Јевреја је под притиском пристала на захтеве власти, и крстила се – покропила се „светом водицом“, примила ново име, и уместо у синагогу, почела да иде у католички храм. Добила је ку-р-штеницу од црквених власти, и тако – сертификовано – престала да буде „зараза“.
  Мањина није пристала на притисак и напустила је своје домове и земљу Шпанију (то су Јевреји-Сефарди, који су се населили и код нас „ксенофоба“, у Босни и Србији, између осталог).
  Данас, инквизиција и верници нове католичанске (у смислу: све-сабирајуће) вере глобалног четвртог Рајха – вакцинодавци и вакциноверци – не чине ништа другачије од својих славних претходника у старом нормалном свету. Онај ко хоће да живи и ради у Рајху мора да прими „свету водицу“, са вером у дејственост „тајне“, и тиме добија ново дигитално име (ID број у јединственој светској бази података), „потпуни имунитет“ (immunitas – привилегија), и QR-штеницу, сертификат о примању праве вере и свих социјалних повластица које му уз то следују.
  Једина, незнатна разлика је у следећем: „Света водица“ („brought to you by Pfizer“) мора се примити интрамускуларно. Али и то се мора разумети као оправдано – јер, показало се, део покрштених Сефарда католичку веру је примио само споља, и даље настављајући да држи своју веру тајно. Таквим проблематичним праксама не може бити места у новом нормалном царству. Јер, само ако дефинитивно нема заразних (Јевреја, невакцинисаних), нема проблема.

  21
  1
 13. Posle prve sudijske odluke pomislili smo da je Australija zaista pravna drzava u kojoj su pravo I sud iznad politike. Pazljivi posmatrac ‘govora tela’ sudija na drugom zasedanju je mogao da zakljuci da je odluka vec doneta I da je zasedanje formalnost i davez. To se vidi I iz sudske odluke kojom su sebe prakticno iskljucili iz procesa tvrdnjom da je njihov posao bio samo da se utvrdi legalnost donosenja odluke od strane ministra a ne njena adekvatnost (merit). Da ministar po zakonu moze da donese odluku o ukidanju vize nekome svi su vec I ranije znali I nije bilo potrebno da sud zaseda satima I zamajava ceo svet da bi utvrdio to sto svi vec znaju. Druga naznaka da je vec sve vec negde reseno pre sudjenja je da je iznenada na televizijama u propagandnim AO spotovima koji se vrte vec mesec dana iseceno Novakovo pojavljivanje, makar ono bilo manje od 2 sekunde, kao i na fotografijama bivsih pobednika.

  15
 14. Људи још нису свјесни шта је Ноле урадио за човјечанство. Овом фарсом све је разоткривено. Имају два пута. Први је пут којим иде Новак Ђоковић. Други је пут којим иде већина нас осталих.

  Страх се људима увлачи у кости. С разлогом. Поготово безбожницима.

  Постоји мала групица хероја коју предводи Ноле. Постоји велика група обичних људи, који пружају отпор, док могу. Односно, док не увиде да немају никакве шансе. Бар наизглед. Онда савију кичму и ћуте. Већа од прве, али мања од друге је група будала. Неки из властите глупости и зависти, а неки још и из личне користи пљују по првима.

  Мислим да ће пресудити она највећа, ћутљива група. Они ћуте и повлаче се. Све док их не прибију уза зид. А онда…

  13
  1
 15. PS. Da se podsetimo jednog slicnog sudskog slucaja gde smo slicno prosli. Mozemo se setiti onog pitanja koje smo postavili Medjunarodnom sudu pravde u vezi tzv. siptarskog referenduma o nezavisnosti. Englezi su uticali na Tadica da se pitanje malo preformulise I on je to nametnuo (uzgred, setimo se da je S.Antonic rekao da ce smatrati Tadica izdajnikom ako prihvati tu promenu ali je kasnije ipak odustao od toga). Elem, MSP je odgovorio na postavljeno pitanje da su Siptari mogli da sprovedu referendum ali nisu ulazili u to koju vrstu pitanja su postavili. Oni su dakle mogli da postave pitanje I da li je zemlja okrugla. MSP je, tipicno engleski, de fakto izbegao (uz pomoc nase gluposti I gole izdaje) da se izjasni o sustini pitanja vec se samo drzao prazne forme.

  18
 16. „Реч пастира
  НОВАЧЕ СИНЕ!
  Надређена категорија: ССР
  Категорија: Реч пастира
  Објављено 16 јануар 2022
  Протојереј Јован Пламенац

  IMG 6ca9d7a179bf11231c00dfe36a5d0275 V

  Поштовани читаоци, ових Божићних дана, а потом и у претпразништво
  Богојављења када коначно сазнадосмо за протеривање Новака
  Ђоковића из Аустралије, или тачније речено, за протеривање здравог
  од стране болесних, питали смо се да ли ће тај човек моћи да носи тако
  тежак Крст на својим плећима. Дивну духовну поуку како је једино могуће
  носити такав Крст, упутио је у недељу пред Богојављење отац Јован
  Пламенац. Ту поуку преносимо са ФБ странице оца Јована…

  † † †

  Новаче, сине!

  Стао си у стопе највећих бораца за достојанство људског рода. То бреме
  ћеш изнијети само ако се будеш држао Господа.

  Аустралијски заточеници новопаганске глобалистичке идеологије који су
  Те истјерали из државе узрасле на злочину над домороцима, као и САД,
  у којој си се самоисклесао у споменик, боранија су. Твој противник је
  њихов духовни господар, кнез таме.

  Данас, у недјељу пред Богојављење, богослужбено се присјећамо
  Претечиног позива на покајање народу Израиља који му се исповиједао и
  којег је крстио водом на Јордану, па и самих првих ријечи Господа нашега
  Исуса Христа када је почео да проповиједа Своје учење: „Покајте се“.

  Новаче, сине,

  Дубоко си загазио у духовне сфере из којих узрастају и добро и зло овога
  свијета. Очисти своје срце у светој тајни исповијести, кроз истинско
  покајање, ослободи се духовних замки у које су Те увлачили, па и Твоји
  најближи, и ухвати се Христових хаљина, као жена Хананејка. Тек онда
  Ти ово зло искуљало у стварност коју управо живимо ништа неће моћи,
  па и да Те убију.

  А ове вакцинисане колеге за пар година, па и када Те сиједе власи обгрле,
  побјеђиваћеш држећи рекет – ногом.

  Новаче, сине,Ти више нијеси само човјек; ти си – символ!

  Извор: ФБ страница о. Јована Пламенца“
  http://sabornik.rs/index.php/crkvene-aktuelnosti/rec-pastira/2249-novacesine

 17. Интересантно како Надал гувори, као да му о глави раде

  https://www.bitchute.com/video/2KtRxqdGLADj/

Оставите коментар