Премијер Скот Морисон о Новаку Ђоковићу: Одлука донесена због жртава пандемије које су Аустралијанци поднели

Наше јаке политике заштите граница очувале су Аустралијанце безбедним пре појаве ковида и сада, током пандемије, истакао аустралијски премијер

Скот Морисон (Извор: НСПМ)

МЕЛБУРН – Аустралијски премијер Скот Морисон подржао је данас одлуку министра за имиграцију Алекса Хока, који је поништио визу најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, истичући да је то учињено због жртава Аустралијанаца током корона вируса. пандемија.

Морисон је навео да је, након пажљивог разматрања, министар за имиграцију Ђоковићу укинуо визу, из разлога здравља и доброг реда, на основу чињенице да је то у јавном интересу, преноси Гардијан.

Морисон је истакао да је пандемија била невероватно тешка за сваког Аустралијанца, али да су се држали заједно и спасили животе и средства за живот.

„Заједно смо постигли једну од најнижих стопа морталитета и највећу стопу вакцинације у свету“, рекао је Морисон.

Он је додао да Аустралијанци с правом очекују да ће резултат њихових жртава бити испоштован.

Аустралија: Новаку Ђоковићу поново укинута виза

Разумем разлоге на основу којих је, након пажљивог разматрања, министар (за имиграцију Алекс Хок) укинуо визу господину (Новаку) Ђоковићу, изјавио је аустралијански премијер Скот Морисон.

„Пандемија (ковид-19) била је невероватно тешка за сваког Аустралијанца, али ми смо се држали заједно и спасили животе и оно од чега живимо. Заједно смо постигли једну од најнижих стопа смртности, најјачу економију и највећу стопу вакцинације у свету“, истакао је Морисон у саопштењу.

Указао је да су Аустралијанци поднели многе жртве током пандемије и да „с правом очекују да ће резултат тих жртвовања бити заштићен“.

„Наше јаке политике заштите граница очувале су Аустралијанце безбедним пре појаве ковида и сада, током пандемије“, истакао је Морисон и додао да, због очекиваног наставка правног поступка који је у току, неће давати даље коментаре.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 14. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Звучи сулудо али аустралијанска влада и њихов Тениски Савез раде за Новака …ово је једини начин да Ђоковић одбрани титулу а да они „оправдају“ зашто су га пустили …Новак добија на суду и иде по 21 ГС.

  2. This Australian open is brought to you by Pfizer.

Оставите коментар