Михајловићева одговорила на Грчићеве оптужбе: Није Зорана запалила багер

Зорана Михајловић истакла да ни Електродистрибуција Србија није инвестирала у мрежу, а да су и инвестиције у Електромрежи Србије биле успорене

Зорана Михајловић (Извор: НСПМ)

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да бивши в. д. директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорад Грчић као грађанин може да говори шта год хоће, али да као директор мора да положи рачуне.

Тачно се, како је Михајловић рекла на ТВ Хепи, зна шта је чији посао, “није Зорана запалила багер, Грчић је покушавао да своју одговорност пребаци на друге и нормално је да према неком ко је против нестручниости и нерада има отпора”.

Додала је да јој је драго “да имамо новог директора” који ће успоставити стабилан високопрофитабилан електроенергетски систем”. Оценила је да ће бити потребно неколико година да се стабилизује систем у рударском басену “Kолубара”.

Грчић је јуче дао неопозиву оставку и у писму председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић оптужио министарку Михајловић да ће, ако остане на тој функцији, одвести електроенергетски систем у пропаст.

Милорад Грчић поднео оставку на место директора ЕПС и поручио да Зорана Михајловић уништава енергетски сектор

Михајловић је рекла да су хаварије у ЕПС-у, а шест их је било од 11. децембра, последица незнања, јавашлука, нагомилавања проблема и њиховог нерешавања.

“Ово је цена за године нерада у ЕПС-у. До 11. децембра се увозило око четири одсто потребне електричне енергије, а од тада од 10 до 30 одсто, зависно од тога шта се дешава у електроенергетском систему који још није поуздан”, рекла је Михајловић, пренела је Бета.

Додала је да ЕПС 30 година није изградио ниједан нови електроенергетски објекат, да није обнављана механизација, па има багера који су из 1968. године, за које више нема делова, да нису отварана нова поља угља.

Истакла је да ни Електродистрибуција Србија (ЕДС) није инвестирала у мрежу, а да су и инвестиције у Електромрежи Србије (ЕМС) биле успорене.

Михајловић је рекла да су и ЕПС и ЕМС и ЕДС, који су пре неколико дана тражили измену Закона о обновљивим изворима енергије, учествовали у изради тих закона и да је у њега унето оно што су предложили.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Браво. Нико пре ње није ништа радио . Прошла власт је крива за све ( чуди ме да су најзад Милошевића ослободили кривице). Ова власт је ту више од 10 година а она изјави да је за стабилисање система потребно неколико година. Да ли она зна шта трабуња . Десет година мање неколико година је рецимо седам година. Господо из Владе где сте провели тих седам година и шта сте урадили – пита вас лично ваша госпођа министарка .
    И поред свега што сам навео , мислим да ова власт ипак није крива већ да је главни кривац краљ Александар Карађорђевић.

    4
    2

Оставите коментар