Томислав Момировић: Прворазредни скандал ако је тачно да из Владе Србије цуре информације

Момировић коментарисао наводе да је министарка Зорана Михајловић, наводно, страним амбасадама достављала податке о електро-енергетском систему

Томислав Момировић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Министар Томислав Момировић изјавио је данас да се сви осетљиви подаци, који имају више ознака тајности, у Влади Србије добијају искључиво на папиру и не износе се из ње, а да у супротном постоје „оштре казне“, коментаришући наводе да је министарка Зорана Михајловић, наводно, страним амбасадама „достављала податке о електро-енергетском систему“.

„Ако је то заиста тачно, тешко ми је да било шта кажем зато што су то јако озбиљне оптужбе, то је скандал и то свакако треба бити испитано“, казао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Момировић за телевизију Пинк.

Нагласио је да то „није толико тешко испитати“, али да, уколико се испостави да је тачно, представља „прворазредни скандал“, преноси Бета.

Михајловићева одговорила на Грчићеве оптужбе: Није Зорана запалила багер

„Нема сумње да неке ствари јесу индикативне, али није на мени и било би неодговорно када бих ја износио више о томе, а немам, да будем искрен, до краја заокружену информацију“, рекао је Момировић.

Бивши в. д. директора Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је након што је поднео оставку на ту функцију, да министарка рударства и енергетике „радећи за своје менторе из западних амбасада и своје пословне партнере, не уништава само једно од најважнијих министарстава, она потпуно разграђује наш целокупни електроенергетски потенцијал и уништава тај сектор“.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар