Канада: Невакцинисани ће плаћати здравствени порез у Квебеку

Мислим да је сада то питање правичности за 90 одсто становништва које је поднело неке жртве. Мислим да им дугујемо меру овакве врсте, поручио премијер Квебека

Фото: Ројтерс

КВЕБЕК – Канадска покрајина Квебек наплаћиваће здравствени порез становницима који нису вакцинисани против ковида-19, јавља Би-Би-Си.

Квебек, који је забележио највећи број смртних случајева повезаних са ковидом у Канади, тренутно се поново бори са порастом случајева, због чега је премијер Франсоа Лего најавио да ће ова покрајина бити прва у земљи која ће новчано кажњавати невакцинисане.

Само око 12,8 одсто становника Квебека није вакцинисано, док је, према савезним подацима, нешто више од 85 одсто примило најмање једну дозу вакцине до 1. јануара.

Канада: Продавци прехрамбених производа у Њу Брунсвику могу забранити улазак у радњу невакцинисанима

Премијер Лего је на конференцији за новинаре у уторак рекао да ће људи који нису примили прву дозу вакцине морати да плате „допринос”, и да износ накнаде још није одлучен, али да ће бити значајан.

„Мислим да је сада то питање правичности за 90 одсто становништва које је поднело неке жртве. Мислим да им дугујемо меру овакве врсте”, поручио је Лего, преноси Танјуг.

У Квебеку је на снази полицијски час који траје од 22 сата увече до пат сати ујутру сваког дана.

Од почетка пандемије па закључно са јучерашњим даном, број умрлих од ковида у Квебеку је достигао 12.028, након што су у претходна 24 сата забележена 62 смртна случаја.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар