Матица Српска: Отворено писмо подршке нашем почасном члану Новаку Ђоковићу

Не дај се јуначки сине! С тобом смо свим срцем, стоји у писму подршке Новаку Ђоковићу које је потписао председник Матице српске Драган Станић

Новак Ђоковић (Извор: Блиц)

Поштовани Новаче,

Када сте ушли у борбу коју водите током читаве своје тениске каријере, Ви сте знали какав прометејски подухват Вам предстоји. У тој тешкој борби сад Вам је најпотребније стрпљење и вера у Вишњег који помаже и онда када све друго изгуби своју моћ. Увек сте били мајстор у дугим разменама удараца, а сада су Вам концентрација, прецизност и дуги дах потребнији него икада. С вером у Бога све је могуће, чак је могуће да тениски, шампионски Давид савлада све државно-административне Голијате. Чак и кад су ти, добро организовани Голијати решени да Вас спрече у постизању највиших резултата у историји тениса.

Извор: Матица српска

Не дај се јуначки сине! С тобом смо свим срцем!

С поштовањем,

проф. др Драган Станић,
Председник Матице српске

Опрема: Стање ствари

(Матица српска)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Toplo pismo podrske Novaku Djokovicu, koje potpisuje g. Dragan Stanic, malo koga moze ostaviti ravnodusnim. Rado bih se i sam potpisao ispod takvog dokumenta. Vrlinska izuzetnost Djokovica, cini se, ne poznaje granice, ipak, sa zebnjom se posmatra „test izdrzljivosti“ principa i karaktera ovog plemenitog mladica. Iskustvo g.Stanica navodi da u presudnom trenutku uputi odredjeni podsticaj i predupredi pojavu malodusnosti. Pri tome, veoma je znacanto to sto se nalazi na celu Matice srpske. Eto, tako vidim pozadinu ovog pisma podrske u kojem se otkriva razlog za zadovoljstvo zbog duha i karaktera nasih ljudi.

    22

Оставите коментар