Није С*ање ствари: Дистрибутер грејања посаветовао Британце да грле кућне љубимце ако желе да им буде топло

Осим мажења с кућним љубимцима, корисницима су саветовали да изазову децу на хула-хуп такмичење, да вежбају или да почисте своје куће и станове

Фото: Пиксабеј

Британци су с правом били шокирани када их је трећи по величини дистрибутер енергије посаветовао да „грле кућне љубимце“ како би се угрејали и уштедели на рачунима.

Компанија „Ово eнерџи“ је својим корисницима прошле недеље послала списак са десет „једноставних и исплативих начина“ да им ове зиме буде топло.

Хула-хуп, вежбе, чишћење куће

Осим мажења с кућним љубимцима, корисницима су саветовали да изазову децу на хула-хуп такмичење, да вежбају или да почисте своје куће и станове. И то се дешава у време када се у Великој Британији очекује раст цена енергената и животних трошкова генерално.

Извор: Index.hr

Према неким предвиђањима, рачуни за гас и струју би у априлу милионима домаћинстава могли да порасту и за више од 50 посто.

Дарен Џонс, заступник у британском парламенту и председник Одбора за пословну, енергетску и индустријску стратегију, назвао је савете увредљивим и позвао компанију да се извини, што је она и учинила.

„Нисам сигуран ко је одобрио маркетиншку кампању која људима саветује да носе џемпере и једу кашице, ако не могу да приуште грејање“, написао је Џонс на Твитеру после извињења.

„Лоша процена“

Компанија је у извињењу навела да је садржај кампање био „лоша процена“.

„Разумемо колико ће многим нашим корисницима ситуација ове године бити тешка. Трудимо се да пронађемо смислена решења у приступу овој енергетској кризи. Непријатно нам је и искрено се извињавамо“, рекли су за „Фајненшел тајмс“, пренео је Индекс.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар