Телефонски разговор Вучића и Путина: Србија ће ове зиме имати довољно гаса

Председник Путин је председнику Вучићу пружио уверавања да ће се Русија држати договореног и да ће Србија ове зиме да има довољне количине гаса

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: АП – Спутњик – Кремљ – М.К.)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Русије Владимиром Путином, који је пружио уверавања да ће се Русија држати договореног и да ће Србија ове зиме да има довољне количине гаса, те су двојица државника разговарала о аранжману који нам обезбеђује додатне количине гаса.

У разговору је истакнута спремност за даљу блиску сарадњу Србије и Русије по читавом спектру питања билатералне, регионалне и међународне агенде, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Председници Вучић и Путин су истакли да економске везе Србије и Русије константно јачају, а да су могућности за сарадњу у области привреде далеко веће од искоришћених, те има простора за нове заједничке пројекте.

Александар Вучић: Договор са Путином доноси огромне уштеде и сигурност у снабдевању гасом

У том смислу су истакли да очекују скоро потписивање Споразума о стратешкој економској сарадњи Србије и Русије и позитивно оценили уговор који су потписали Петрохемија и Гаспром.

Председник Вучић је председника Путину захвалио на испоруци противоклопних ракета Корнет, оценивши да су те ракете руске производње најбоље на свету и, као такве, велико појачање за нашу копнену војску.

Председник Вучић и председник Путин су размотрили енергетску ситуацију у Европи и свету, наставивши разговор вођен пре месец дана у Сочију. Председник Путин је председнику Вучићу пружио уверавања да ће се Русија држати договореног и да ће Србија ове зиме да има довољне количине гаса, те су двојица државника разговарали о аранжману који нам обезбеђује додатне количине гаса.

Данас: Због кашњења у ремонту електрана и пражњења складишта у Банатском Двору, Србија дневно плаћа преко 3 милиона евра за додатни увоз гаса

Захваливши на честиткама које му је упутио поводом новогодишњих и божићних празника, председник Вучић је председнику Путину пожелео добро здравље и много успеха у 2022. години у корист благостања руске државе и руског народа, као и на добробит српско-руске сарадње, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. ‘Ајмо „Стање“ мало о „Меморијалу“.. Они ипак нису исто што и Наваљни. То је озбиљна прекретница. Можда би за почетак требало нешто и у оних, ваших, десет тачака мењати.. Или се слажете, поздрављате и подржавате.. Изгледа да се идеолошка диференцијација убрзава.. Вова подиже темпо..

 2. @ морава

  Поштовани,
  Хвала Вам на коментарима, а посебно хвала на конструктивним критикама и идејама. (И на подсећању на помало заборављених наших ДЕСЕТ ТАЧАКА ЗА СРБИЈУ.)

  Прочитао сам поново све, па и овај део на који Ви указујете:

  Србија је држава која се ослања на своје снаге, уз најбоље односе и везе са Русијом.

  Мислим да се ту не би требало ништа мењати, да тај „бескрајни плави круг“ нема везе је ли на челу Русије Стаљин, Горбачов или Путин. Кад смо писали „најбоље односе и везе са Русијом“ мислили смо на онај аманет св. Петра Цетињског тада младом Његошу: „Моли се Богу и држи се Русије!“ Не видим(о) да би ту ишта могло и сад да се промени, уз подсећање на оно што уживо рекох једном приликом, цитирајући поч. војводу Крсту Миловановића: „Честити Лазићу, ми смо Срби, нисмо ми Руси“ (преведено на прост српски – увек прво Света Србија па тек онда Света Росија„!

  У нади да смо се разумели,
  Александар Лазић

  4
  1

Оставите коментар