Генерал Божидар Делић амбасадору Бриљову: Моји борци и ја смо постиђени увођењем санкција Белорусији

Примите моје извињење у име бораца и огромног броја грађана Србије, који су постиђени увођењем економских санкција Вашој земљи, поручио генерал Божидар Делић амбасадору Белорусије

Валериј Бриљов и Божидар Делић (Фото: Факти)

Поводом санкција Европске уније против Белорусије, којима се поред Албаније и Северне Македоније придружила и Србија, ратни командант 549. МТБР који је командовао и славном битком на Паштрику, генерал Божидар Делић састао се са Његовом екселенцијом амбасадором Белорусије у Београду Валеријом Бриљовом.

Генерал Делић је том приликом амбасадору пријатељске Белорусије рекао:

„Примите моје извињење у име бораца и огромног броја грађана Србије, који су постиђени увођењем економских санкција Вашој земљи.

Верујте, Срби памте вашу несебичну помоћ у тренуцима када нам је било најтеже. Док су из Европе полетали бомбардери са осиромашеним уранијумом, од вас су стизали непрегледни конвоји хуманитарне помоћи.

Председник Лукашенко је једини светски лидер који је имао храбрости да 16. априла 1999. – у јеку НАТО агресије – крочи на ужарено тло Србије и стане уз мој народ. То је човек који је под кишом бомби обишао моје рањене војнике на Војномедицинској академији.

Александар Лукашенко (Фото: Валериј Мељников/Спутњик)

Као Србина, посебно ме понижава што је тренутна власт у Београду „Отвореним Балканом“ практично укинула границе са Албанијом док је истовремено увела санкције братском белоруском народу.

Подржавам ваше напоре да издржите притиске са Запада које ми нисмо успели да издржимо.

Због тога што нисмо успели да им се одупремо, данас у Србији ми радимо у пеленама за стране компаније које остварују астрономске профите пљачкајући природна богатства Србије.

Наша деца дишу најзагађенији ваздух у Европи да би деца на Западу могла да дишу чист.

Неоколонијализам и економску окупацију они маскирају причама о „људским правима“ и „демократији“, како би поставили своје марионетске владе и ослабили отпор. Свуда, па и код вас.

За способног младог човека који неће да буде део корумпиране партијске бирократије данас нема места у Србији и једино решење му је да напусти своју отаџбину.

ЕУ: И Србија се приклонилa санкцијама против Белорусије

Господине Валериј, слободна Белорусија данас је узданица свакоме на свету ко је против глобалистичке „дубоке државе“.

Молим вас, пренесите председнику Лукашенку да му желим добро здравље и да истраје у борби за своју земљу. Ваша борба важна је и за Србију и свет.“

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије/Искра, 28. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Kolektivno dugujemo veliko izvinjenje beloruskom narodu za ovaj sraman cin Srbije u kojoj, ocigledno, jos jedino vojnici imaju casti i dostojanstva. Takodje i Lukasenku dugujemo veliko izvinjenje. Najmanje. Ne pada mi na pamet kako bi to moglo da se izvede te ukoliko neko ima ideju, spreman sam da se zalozim za realizaciju. Ubi me stid kao sto unapred strahujem od posledica svih odluka, koje je na nasu stetu, javno, polutajno ili tajno, donosila aktuelna vlast. Slutim da nas u buducnosti ocekuje tesko suocavanje sa tim.

    23

Оставите коментар