ЕУ: И Србија се приклонилa санкцијама против Белорусије

Поред Србије, петом пакету санкција Европске уније против Белорусије придружиле су се и Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Исланд, Лихтенштајн и Норвешка 

Извор: НСПМ

Северна Македонија, Црна Гора, Србија, Албанија, као и Исланд, Лихтенштајн и Норвешка придружиле су се петом пакету санкција Европске уније против Белорусије, наводи се у саопштењу службе ЕУ.

„Европска унија је узела у обзир ту обавезу наведених земаља и поздравља је“, прецизирано је у саопштењу.

Почетком децембра ЕУ је објавила да уводи нове санкције против Белорусије. То је већ пети санкциони пакет од прошлогодишњих председничких избора у Белорусији након којих су у земљи почели протести. На новој санкционој листи ЕУ против Белорусије нашло се 17 физичких лица и 11 организација. На „црној листи“ ЕУ за Белорусију до сада су се нашла укупно 183 физичка лица и 26 организација.

Белорусија је као одговор на санкције Запада објавила да од 1. јануара следеће године уводи ембарго на увоз поједине робе из ЕУ, САД, Канаде, Велике Британије, Црне Горе и низа других земаља. Забрана ће трајати пола године.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/НСПМ, 22. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

4 replies

 1. Ova vlada nas samo bruka po celom svetu.

  28
 2. „Како ће српска власт сада да се оправда и како ће реаговати убудуће, то је њихова ствар. Сами пали, сами се убили. Али, шта ћемо ми због ове срамоте – то је право питање.“

  Душан Пророковић, https://standard.rs/2021/12/24/srpski-obraz-i-sankcije-belorusiji/?alphabet=cyrillic

 3. Мене је срамота!
  Зар ова несрећна Влада мисли да ће је ЕУсташија више ценити јер су клекли и пољубили их тамо где светлости никада нема?
  Тиме су понизили све Србе
  Они и тако нису Срби одавно, само бедни бескичмењаци и љигавци. Шта ће добити овим поступком?
  Ништа, само још већи презир од оних којима се увлаче!

  14
 4. Ako clanstvo u EU podrazumeva totalni gubitak casti i dostojansva Srbije trebalo bi na vreme odustati ako vec nije kasno. Ova puzeca vlada posto nam je vec ugrozila prirodne resurse u nase ime donosi odluke koje ce nas lisiri samopostovanja i integriteta. Jasno – ne suvereno negi ropski i poltronski. Stidim se.

  11

Оставите коментар