Владимир Путин: НАТО ради шта жели, ми немамо где да се повучемо

Председник Русије изразио велику забринутост због распоређивања америчких антибалистичких ракетних система недалеко од руске границе

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да предлози Москве о безбедносним гаранцијама упућени НАТО нису ултиматум и да Русија очекује конструктиван и суштински разговор са јасним и коначним резултатом који ће обезбедити једнаку безбедност за све.

Путин је оценио је да је ширење НАТО на исток последица еуфорије после победе у Хладном рату и погрешне процене и додао да је Русија спремна да предузме војно-техничке мере ако се НАТО приближи њеним границама.

Он је на седници колегијума Министарства одбране у проширеном саставу, рекао да Сједињене Америчке Државе и савезници морају да схвате да Русија једноставно „нема где да се повуче” ако се њихово оружје појави у Украјини, преноси ТАСС.

„Утеривање“ балканских држава у НАТО међу Путиновим „црвеним линијама“

„Они раде шта желе. Али оно што сада раде на територији Украјине или што ће покушати или урадити, то није на хиљаде километара далеко од наше границе. То је на прагу наше куће. Морају да схвате да ми једноставно немамо где даље да се повучемо”, нагласио је Путин, јавља Танјуг.

Он је изразио велику забринутост због распоређивања америчких антибалистичких ракетних система недалеко од руске границе.

Подсетио је на америчке акције ранијих година када су подржавали своје наводне интересе и своју  наводну безбедност хиљадама километара далеко од територије САД.

„Урадили су најгоре ствари без санкција Савета безбедности УН”, додао је Путин.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар