Директор Аустралијен опена: Ђоковић није тражио медицинско изузеће, медији су то објавили без основа

Ђоковић није тражио медицинско изузеће, медији су то објавили без основа. Он је рекао да су информације о његовом здрављу приватна и поверљива ствар, истакао Крег Тајли

Новак Ђоковић (Фото: Снимак екрана)

Крег Тајли, први човек Аустралијан опена, рекао је да се Новак Ђоковић суочава са неправдом због оптужби да је затражио медицинско изузеће како би наступио на предстојећем Аустралијан опену.

Из дана у дан атмосфера у Аустралији се креће ка драматичној јер, упркос пријавама, није сигурно ко ће наступити на првом Гренд слем турниру у сезони.

Много се говорило о правилима, а Тајли је одлучио да све поново појасни.

Стање ствари: О значају Новаковог НЕ Аустралији

„Постоје конфузне приче, али да будем јасан, нико ко није вакцинисан не може да игра на Аустралијан опену. Неопходно је имати две дозе неке од дозвољених вакцина или једну дозу вакцине Џонсон енд Џонсон. Једини начин на који ће бити могуће учешће, а да нема вакцинације, је добијање права на медицински изузетак који дају аустралијске власти. Дакле, јасно је, не постоји шанса да неко заигра на Аустралијан опену уколико ти критеријуми нису испуњени“, навео је Тајли.

Тајли је говорио о потенцијалним „медицинским изузећима“.

„Власти обећавају потпуну анонимност за оне који се пријаве за ту опцију“, рекао је Тајли.

Питање те „рупе у закону“ у претходним недељама, али и даље ставља се уз име Новака Ђоковића, најбољег тенисера света због чињенице да он не жели да изнесе у јавност информацију о томе да ли је примио вакцину против вируса корона.

Пол Мекнеми: Новак Ђоковић најздравији човек на Планети, није истина да је тражио изузеће

 

„Мало је неправедно то према Новаку“, рекао је Тајли, осврнувши се на скандалозну хајку која се водила против Ђоковића, нарочито у Аустралији.

„Ђоковић није тражио медицинско изузеће, медији су то објавили без основа. Он је рекао да су информације о његовом здрављу приватна и поверљива ствар“, истакао је Тајли.

Аустралијан опен се игра од 17. јануара, а већ у наредним данима требало би да буде јасно ко ће учествовати.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар