Аустралијско тениско „чудо од детета“ одбија вакцину и Аустралијан опен!

Оливији Гадецки (19) би само појављивање у првој рунди турнира донело загарантованих 100.000 долара. Новац је не занима, остаће доследна својим ставовима

Оливија Гадецки (Фото: Снимак екрана/Јутјуб/scaconis)

Талентована тенисерка из Аустралије Оливија Гадецки (19) одбија да се вакцинише, због чега ће пропустити први Гренд слем у сезони Аустралијан опен, што је изазвало шок међу челницима тамошњег тениског савеза.

Национална тениска федерација Аустралије безуспешно је у више наврата покушавала да утиче и убеди Оливију Гадецки да промени став о обавезној вакцинацији због учешћа на АО.

Власти у држави Викторија, где ће бити одржан први Гренд слем, имају изричит услов да сви тенисери морају да буду вакцинисани, а један од оних који се још није изјаснио је светски број 1 Новак Ђоковић, док се бивши шампион Пјер-Иго Ербер повукао јер не жели да се вакцинише.

Француски тенисер Пјер Иго Ербер не иде на Аустралијан опен због вакцине

Идентична ситуација је и са младом звездом Оливијом Гадецки, која представља праву тинејџерску сензацију и недавно је дебитовала за Аустралију на Фед купу.

Ипак, на Аустралијан опену неће заузети своје место, где би јој само појављивање у првој рунди донело загарантованих 100.000 долара. Новац је не занима, остаће доследна својим ставовима.

Колики таленат и потенцијал поседује 19-годишња Гадецки, најбоље потврђује чињеница да је годину почела као нерангирана и скочила чак на 237. место на ВТА листи у сезони у којој је остварила чак 50 победа. Освојила је две титуле и играла четири финала на мањим турнирима.

Стање ствари: О значају Новаковог НЕ Аустралији

Све више тенисера подиже глас и одустаје од учешћа на Аустралијан опену који је заказан за 17. јануар и траје до 30. јануара, па остаје да се види да ли ће организатори првог Гренд слема бити приморани да нешто промене.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading