Рускиња се вакцинисала али не може да игра на Аустралијан опену јер Спутњик „није верификован“

Наталија Вихљанцева открила да није свеједно ни коју вакцину су спортисти одабрали да би учествовали на Аустралијен опену

Наталија Вихљанцева (Фото: Профимедиа)

Тенисерка се вакцинисала како би играла у Мелбурну, али су јој одговорили да мора да оствари и додатни услов

Цео тениски свет чека одлуку Новака Ђоковића око учешћа на Аустралијан опену. Одавно је познато да организатори траже сертификат о вакцинацији за играње на такмичењу и то додатно доноси моменат неизвесности у читаву ситуацију, која је на моменте заиста напета.

Пол Мекнеми: Новак Ђоковић најздравији човек на Планети, није истина да је тражио изузеће

Поврх тога, изгледа да постоји много више компликација од избора да ли ће се неки актер првог гренд слема вакцинисати или не. Руска тенисерка Наталија Вихљанцева тако је открила и свој случај, у којем је цео свет сазнао да није свеједно ни коју вакцину су спортисти одабрали, јер не могу са сваком да наступе на Аустралијан опену..

Рускиња се вакцинисала „Спутњик“ вакцином и упркос томе што је урадила све што су тражили, не може да игра на такмичењу.

„Нажалост, нећу учествовати на Аустралијан опену. Срећна сам због нивоа тениса који сам показала на претходних пар турнира и желела сам да играм. Али, ‘Спутњик’ још није верификован. Желим срећу свим учесницима“, поручила је Наталија.

Њена објава на друштвеним мрежама је изазвала мноштво коментара, највише на рачун власти у Аустралији и самих организатора. Услов за учешће је била вакцина, али изгледа да то мора да буде вакцина коју они одреде…

Ситуација постаје све компликованија…

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 20. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар