Зоран Милановић: Разумем Додика, газе му по прстима

 Додик их провоцира, зато што му газе по прстима цело време. Разумем га, не подстичем то понашање, кажем му: „Дај, искулирај се“, рекао председник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Н1)

ЗАГРЕБ – Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да не може да буде пријатељ са сваким и да, ако са неким, а то је унитаристичка клика из Сарајева који се представљају за домољубе, треба бити у сукобу, он ће, каже, бити у сукобу са њима.

Због тога, додао је, неће моћи раздрагано да шета Башчаршијом, али ће, истиче, преживети без тога.

„(Милорад) Додик их провоцира, зато што му газе по прстима цело време. Разумем га, не подстичем то понашање, кажем му: ‘Дај, искулирај се’“, рекао је Милановић након присуства на обележавању годишњице од оснивања Хрватске војне академије „Др Фрањо Туђман” у Загребу.

Кристијан Шмит тврди да је Додик прекорачио линију „реторичког потпиривања ватре“

На питање да ли мисли да хрватском народу у БиХ помажу његове изјаве, Милановић је рекао да помажу и да би иначе били изложени стихији.

„Влада игнорише свој посао и оно што им је на располагању, а то су све дипломатске мере за заштиту државних интереса, а то је хрватски народ у БиХ”, рекао је Милановић.

Истакао је да БиХ без Хрвата не постоји. „Најмалобројнији су, али они су језичац на ваги за опстанак државе. Ако ме након свега тога шачица унитаристичких букача, моралних каматара не воли, онда супер”, рекао је Милановић.

Зоран Милановић: Сребреница није исто што и холокауст и Јасеновац

Сматра да премијер Андреј Пленковић није погрешио што је отишао у Сарајево, али је погрешио, каже, што није искористио инструмент који Хрватска има у Бриселу, а то је, истиче, блокада.

Упитан о сусрету с премијером Андрејем Пленковићем раније данас у Хрватској народној банци, Милановић је рекао да су се срели али да „он није проговорио ни реч”, пренела је загребачка Н1 телевизија, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар