Зоран Милановић: Сребреница није исто што и холокауст и Јасеновац

Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла да шкоди, упитао председник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Танјуг/ХИНА/Томислав Павлек)

Хрватски председник Зоран Милановић, који се нашао на мети критика Бошњака и дела хрватске јавности због, како кажу, релативизације Сребренице, поновио је да Сребреница није исто што су холокауст и Јасеновац.

„То је тежак злочин с елементима геноцида, то је рекао и суд, али ниједан суд не може бити Свето писмо. Неким људима је то добро легло, неким људима или нељудима то није добро легло. Пет хиљада или осам хиљада људи или 80.000 људи није исто. Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла да шкоди“, упитао је Милановић на конференцији за новинаре.

Истакао је да у његовој изјави нема ничег погрешног и констатовао да свака његова критика у БиХ наилази на исте реакције, објавио је портал „Индекс“.

Зоран Милановић: У Јасеновцу био геноцид према Јеврејима, а касније само према Србима из Поткозарја

„Ја нисам ментор (Драгану) Човићу, реалност је да је он тамо представник. Испада да ХДЗ и СДА тамо имају монопол на бошњаштво и хрватство и тако то можда и јесте у БиХ. Изетбеговић није толико представник Бошњака колики је Човић представник Хрвата. Туђман је исти као Милошевић, наши генерали су исти као Младић и Караџић, то је сулудо“, рекао је хрватски председник.

Додао је да се у четвртак чуо са лидером ХДЗ-а у БиХ Драганом Човићем, који га је, како је казао, мало брифовао.

„Неки људи цело време говоре да је Хрватска била агресор и да су Туђман и Шушак били исти као Караџић и Младић. Ја сам рекао да Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац“, навео је Милановић, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар