Бил Гејтс: Акутна фаза пандемије ће се завршити негде у 2022. години

Амерички милијардер нема дилеме да је омикрон сој забрињавајући, али да са развојем вакцина и лекова верује да ће ковид постати ендемска болест 2022. године

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Jeff J Mitchell/Pool Photo)

Суоснивач Мајкрософта, амерички милијардер Бил Гејтс поручио је путем свог блога да се нада да ће критична фаза пандемије ковида бити окончана у следећој години.

„Било би глупо направити другачије предвиђање, верујем да ће се акутна фаза пандемије завршити негде у 2022. години“, навео је Гејтс на блогу „ГејтсНоутс“.

Амерички милијардер је рекао да крај пандемије није тако близу као што се надао због делта соја и проблема да се људи потпуно вакцинишу.

Бил Гејтс: Стопа морталитета од вируса корона требало би драстично да опадне до лета 2022.

Он нема дилеме да је омикрон сој забрињавајући, али да са развојем вакцина и антиковид лекова верује да ће ковид постати ендемска болест 2022. године.

„Свет је боље припремљен да се бори против потенцијално лоших сојева, најбоље од почетка пандемије. У много бољој смо позицији да модификујемо вакцине, уколико буде потребно“, поручио је Гејтс.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Бадава John Ioannidis-у струка, наука и употребна вредност (цитираност) из области епидемиологије када не зна да прориче, за разлику од овог средњошколца.

Оставите коментар