Предраг Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

Према речима Кона, омикрон сој ће вероватно стићи у Србију крајем децембра

Предраг Кон (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је прогноза америчког милијардера Била Гејтса о крају пандемије следеће године, доста оптимистична и да се слаже са њим, али да не може са сигурношћу да тврди да ће се пандемија окончати управо тада.

Гостујући на телевизији „Пинк“, Кон је оценио да се ситуација у Србији поводом вируса корона побољшава.

Он је навео да се смањује број заражених, као и број пацијената који су на интензивној нези, али да ситуација и даље није потпуно повољна, јер, како је указао, и даље је висок број преминулих.

Бил Гејтс: Акутна фаза пандемије ће се завршити негде у 2022. години

Тренутно се не види се шта би пореметило пад бројки у наредне две недеље, рекао је Кон, предвиђајући даљи пад броја оболелих.

„Питање је само око омикрона, јер је потребно време да се он открије. Регистрован је у 60 земаља света, што показује завидан потенцијал, што значи да ће временом завладати читавим светом“, казао је Кон.

Како је додао, поједине земље превентивно уводе нове мере како би се спречио нагли пораст оболевања.

Предраг Кон: Ово ће трајати и током следеће године а шта ће бити после и када ће да попусти – не знам

„Имамо добру ситуацију, у школама нисмо имали скок, и не види се ништа све до неког озбиљнијег доласка људи из подручја где је то присутно“, навео је Кон.

Према његовим очекивањима, омикрон ће вероватно стићи у Србију крајем децембра.

Говорећи о четвртој дози вакцине, Кон је навео да се поставља питање да ли је та вакцина за старије, и оне угрожене, или за све грађане, али да ће то, како је истакао, показати студије.

Фајзер: За заштиту од омикрона можда ће бити потребна четврта доза

„Трећа доза је значајна, поготово када је у питању омикрон сој. Она појачава раст антитела, штити ћелијски имунитет…“, објаснио је Кон.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Dva velika strucnja Bili i Konji

  24
  1
 2. Било би смешно, да није тужно, али да су стручни, стручни су.

  11
  2
 3. Незамисливе ствари се дешавају.. Вакцине, које не штите од болести већ штите од социјалних контакта, пропагирају се кроз досад невиђену медијску кампању. Крше се људска права и уводе аусфајси и друга ограничења људских слобода која нису адекватна реалној ситуацији. Два наведена господина су промотери овог хаоса, један на локалном, а други на глобалном нивоу.

  26
  1
 4. Омикрон је измишљено покриће за неделотворност вакцина.

  8
  1
 5. Стучни мислим под знацима навода.

  6
  1

Оставите коментар