Предраг Кон: Ово ће трајати и током следеће године а шта ће бити после и када ће да попусти – не знам

Морамо да се вакцинишемо, ко то не разуме, ставља у опасност читаво народно здравље, оценио др Кон

Предраг Кон (Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да се у наредне две недеље може очекивати благи пад броја новозаражених корона вирусом, али ће то, како је рекао, још увек бити катастрофално висок број.

Кон је за празнични двоброј Курира рекао да је 27. јуна почео пораст обољевања који није стао све до пре седам недеља.

„Од тада се заравнила епидемиолошка крива на врло високом нивоу са просеком од 6.000-7.000 новооболелих дневно. Сада смо у осмој недељи и први пут нам је седмодневни просек новозаражених испод 6.000”, навео је члан Кризног штаба за сузбијање епидемије.

Поновио је да би епидемиолошка ситуација била боља да је спроведено све што је тражио медицински део Кризног штаба, преноси Бета.

Директорка „Батута“: Ко све треба да прими четврту дозу вакцине против ковида

„Ово ће трајати и током следеће године а шта ће бити после тога и када ће да попусти, не знам. Вирус је опстао на планети и тешко ћемо да се ослободимо. Морамо да се вакцинишемо, ко то не разуме, ставља у опасност читаво народно здравље”, оценио је Кон.

Упитан зашто се не објављују подаци о броју вакцинисаних особа које су преминуле од последица инфекције, Кон је рекао да се о томе причало на седници Кризног штаба у септембру а да је с тим у вези 10. октобра послао писани захтев надлежнима на који још није добио одговор.

„Тражио сам преко премијерке, Министарства здравља, Института Батут, дакле свуда. Одговора нема. Има и још једна ствар, овде се очекује да се одговор добије на дугме као да смо најразвијенија земља света. Ипак, превише се дуго чекају ти подаци”, казао је епидемиолог.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Липсао им голуб писмоноша. Брнаба и Кисићка напуниле браћи и гаће и џепове са дигитализацијом, а они још шаљу податке преко голубарника.

    14

Оставите коментар