Бил Гејтс: Стопа морталитета од вируса корона требало би драстично да опадне до лета 2022.

Стопа смртности ће до лета следеће године пасти испод нивоа морталитета који изазива сезонски грип, наговештава Гејтс

Бил Гејтс (Фото: intermagazin.rs)

Милијардер Бил Гејтс тврди да ће до средине следеће године ковид 19 изазивати мање смртних случајева него обичан грип.

„У јеку природног имунитета, имунитета стеченог вакцином против вируса корона и захваљујући новим терапијама, стопа морталитета требало би драстично да падне“, рекао Гејтс за „Блумберг“.

Он је нагласио да би на лето 2022. требало да дође до преокрета.

Гејтс сматра да ће питање снабдевања вакцинама бити решено до средине следеће године, а са развојем таблете против короне, сви оболели добијаће правовремену терапију пошто им се установи присуство вируса.

Бил Гејтс: Будућа пандемија биће десетине пута гора од садашње

„Тако да, са природним имунитетом, имунитетом посредством вакцине и тим таблетама, можемо да повећамо број антитела како до сада нисмо могли, а стопа смртности ће до лета следеће године пасти испод нивоа морталитета који изазива сезонски грип. У том тренутку, економска активност би требало да се врати у пуном капацитету“, навео Гејтс.

Према последњим подацима, више од 5,1 милион људи у свету преминуо је од последица заразе короном, док је више од 258 милиона људи заражено, пренео је Б92.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. К’о и увек гледао у пасуљ.

    13
  2. Кезило из преисподње, стопа смртности од измишљене пандемије и сада и увек јесте вишеструко мања од оне коју за собом оставља сезонски грип… Знаш ти то, али злурадост твоја, расцепљени језик ти бремени лажима којима се кушачу клањаш… Слуз твојега гмизавог трага не замеће стопе смртности за које си одговоран и вин, душо мртва и сенко сенке…

    16

Оставите коментар