Немачка: Произвођач направио чоколадицу дизајнирану као вакцинациони картон са уписане „две дозе“

Надамо се да ће кампања помоћи да се повећа укупан одзив на вакцинацију, како бисмо успели да боље преживимо зиму, како у болницама, тако и у друштвеном и економском животу, објавио Ритер спорт

Извор: Штутгартер цајтунг/НСПМ

ВАЛДЕНБУХ – Кампања вакцинације коју је спроводила влада Немачке до сада није била довољно успешна како би пандемију ставила под контролу. Сада је више од 150 компанија наоштрило пера и покренуло акцију промене мишљења невакцинисаних грађана Немачке. Под слоганом #Заједно против короне, компаније учествују у рекламирању вакцинације са нешто модификованим слоганом компаније.

То је резултирало веома смешним рекламним слоганима као што су „Вреди се вакцинисати“ (Lidl), „Поштуј онога ко се вакцинише“ (Toom), „Дођи да се вакцинишеш и сазнај“ (Douglas), „Дај вакцинишите се!“ (Netto), „Радост у вакцинацији“ (БМВ), „Вакцинација: Знаш шта имаш“ (Персил), „Вакцинација је сјајан спорт“ (Ски), „Можеш да градиш на темељима ове вакцинацији“ (Bausparkasse Schvabisch Hall) или „Вакцинирај, волим то“ (McDonald’s).

Извор: НСПМ

Извор: НСПМ

Произвођач чоколаде Ритер спорт из Валденбуха такође учествује у кампањи. Произвели су специјалну чоколадицу, чија је амбалажа дизајнирана као жути вакцинациони картон на коме су уписане „две дозе вакцине против корона вируса“. А на табли је написано „Вакцина – прво боцни, па загризи“ – са слоганом „Квадрат. Практично. Вакцинисан.“

Ритер спорт се нада да ће чоколадица мотивисати више људи да се вакцинишу

Одељење за штампу компаније Ритер спорт овако описује мотив учешћа у кампањи: „Надамо се да ће кампања помоћи да се повећа укупан одзив на вакцинацију, како бисмо успели да боље преживели зиму, како у болницама, тако и у друштвеном и економском животу. Вакцинација се види као ефикасно средство против тешких токова болести. То волимо да поделимо са јавношћу.

Позиви за бојкот вакцинације се у компанији из Валденбуха прихватају мирно: „Поштујте одлуку о вакцинацији сваког појединца и надајте се да ће одлука о куповини наше чоколаде бити заснована на њеном квалитету и нашој посвећености одрживости“. На питање корисника Твитера да ли ће производити и продавати ову чоколадицу, компанија је демантовала: „Користимо је да покажемо свој став на начин типичан за Ритер спорт, то је све“.

Опрема: Стање ствари

(stuttgarter-zeitung.de/НСПМ, 10. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар