Министар аустралијске државе Викторија: Вакцинација обавезна због заштите, а не да би се Ђоковић уцењивао

Ако сте гостујући страни тенисер или спортиста било које врсте, ради се о вашој одговорности према заједници у којој сте дочекани, рекао министар спорта државе Викторија Мартин Пакула

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/SARAH STIER)

Министар спорта државе Викторија Мартин Пакула рекао је данас да је обавезна вакцинација против корона вируса за учеснике Аустралијан опена уведена како би се заштитила заједница, а не у циљу уцене првог тенисера света Новака Ђоковића.

Организатори првог гренд слем турнира у сезони саопштили су да сви учесници морају бити вакцинисани, а ту одлуку критиковао је отац првог играча света, Срђан Ђоковић, рекавши да се ради о уцени, преноси Бета.

„Ако сте гостујући страни тенисер или гостујући спортиста било које врсте, ради се о вашој одговорности према заједници у којој сте дочекани. И због тога тражимо од међународних тениских звезда да поштују исте захтеве као и становници Викторије. Не ради се о уцени, већ да осигурамо да ће заједница бити заштићена”, рекао је Пакула аустралијским медијима, пренео је Скај.

Коначна одлука аустралијских власти: Ђоковић ће морати да се вакцинише за Аустралијен опен

Ђоковић је недавно рекао да не жели да открије да ли се вакцинисао, пошто је то приватна ствар.

„Желим да буде јасно да се ја заиста надам да ће Новак Ђоковић бити вакцинисан и да ће играти на Аустралијан опену. Али, ако одлучи да то не уради, то је његова ствар”, додао је министар.

Ђоковић је рекордер Аустралијан опена са девет титула, укључујући и прошлогодишњу. Он са по 20 гренд слем трофеја дели рекорд са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Срђан Ђоковић: Новак вероватно неће играти у Аустралији под уценама

Први тенисер света недавно је рекао да није сигуран да ли ће играти у јануару у Мелбурну и да није у контакту са организаторима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading