Александар Лукашенко: Путин ми је рођени брат

Лукашенко нагласио нагласио да је након председничких избора у Белорусији прошле године руски колега поступио, не као савезник, већ као прави пријатељ

Александар Лукашенко (Фото: Прес-служба президента Белоруссии)

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је у интервјуу Спутњику да су он и шеф руске државе Владимир Путин рођена браћа и да имају исти поглед на свет.

„Могу рећи да сам Владимиру Путину више од пријатеља, ми смо рођена браћа… По мом мишљењу, то се сада најбоље видело. Гледамо на свет, на основне проблеме на исти начин“, рекао је Лукашенко.

По његовим речима, „можемо некад извлачити потпуно различите закључке, можемо имати различите поступке, али наше очи виде свет на исти начин“.

Владимир Путин и Александар Лукашенко (Извор: DW)

„У том сам се посебно убедио, недавно. Ми заиста врло дубоко разматрамо неке ствари и видим да гледамо истим очима на те ствари. Имамо заиста добре односе“, рекао је белоруски председник.

Он је нагласио да је након председничких избора у Белорусији прошле године руски колега поступио, не као савезник, већ као прави пријатељ.

Раније је Путин изјавио да ће Русија наставити да пружа помоћ братском народу Белорусије у условима перманентног притиска и сталних покушаја споља да се дестабилизује ситуација у републици. Поред тога, Москва ће развијати односе са Минском у више смерова и наставити изградњу Савезне државе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 2. 12. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар