Александар Лукашенко новинару Би-Би-Си-ја: Масакрираћемо невладине организације које сте финансирали

Узнемирили сте се што уништавамо ваше структурице? Нисмо дирали људе који раде за добробит Белорусије, али оне који од вас добијају паре јесмо. Ако има неких које још нисмо ликвидирали, и њих ћемо, рекао Лукашенко

Извор: BBC

 Председник Белорусије Александар Лукашенко у разговору за енглески Би-Би-Си истакао да га не интересује шта о њему мисли Европска унија јер га „није ЕУ изабрала за председника него народ Белорусије“. Говорећи о невладиним организацијама које су финансиране из иностранства, Лукашенко је рекао да ће „ликвидирати оне које су преостале“.

Преносимо део интервјуа који се односи на НВО, односе са Путином и белоруском опозицијом (на снимку од 13:34)

BBC: Од јула је у Белорусији затворено преко 270 НВО.

Лукашенко: Не трошите ваздух, одговорићу вам одмах. Масакрираћемо ђубрад коју сте финансирали. Ох, узнемирили сте се што уништавамо ваше структурице? Нисмо дирали људе који раде за добробит Белорусије, али оне који од вас добијају паре јесмо. Ако има неких које још нисмо ликвидирали, и њих ћемо ускоро.

Извор: ФБ Николе Павловића

BBC: Али затворили сте и Удружења попут оних за заштиту животиња. Јесу ли и то оруђа Запада?

Лукашенко: Таква удружења су увек само паравани за политичко деловање.

BBC: Стварате све ближе односе са Путином.

Лукашенко: Како ви са Америком, тако ми са Русијом.

BBC: Али, ми нисмо у унији са САД.

Лукашенко: Него шта сте. Трамп вам је рекао да изађете из ЕУ и одмах сте послушали.

BBC: ЕУ, САД и Британија су рекле да сте ви лично одговорни за мигрантску кризу на граници са Пољском.

Лукашенко: Не знам ко их је позвао. Они не желе код нас, они желе код вас, преко нас.

BBC: Причали смо са мигрантима на граници. Рекли су нам: „Хвала господину Лукашенку што нам је обезбедио визе и могућност да дођемо у Европу”. Неки су рекли да им белоруски војници помажу да пређу границу.

Лукашенко: Ми смо Словени. Имамо срца. Наши војници знају да мигранти иду у Немачку. Можда им је неко помогао, не желим уопште у то да улазим.

Александар Лукашенко: Белорусија спремна да транспортује мигранте у Минхен

BBC: Председник Путин је предложио да разговарате са опозицијом.

Лукашенко: Кад Путин седне за сто са Наваљним, онда ћу ја са Тихановском.

BBC: Да ли бисте хтели да Путин разговара са Наваљним?

Лукашенко: То је његова ствар. Моје је мишљење да се Наваљни продао и не постоји начин да се са њим разговара. Није он само „опозиција”, него издајник Русије.

BBC: Стално користите тешке речи, попутиздајник”.

Лукашенко: Ми смо се жртвовали као ниједан други народ против фашизма, осим наравно Јевреја. Нисте нам се ни захвалили за наше жртве. Није прошао ни цео век, а ево покушавате поново да нас увучете у рат и звецкате оружјем. Зашто лидери опозиције седе у земљама Запада? Па, зато што су то ваши људи. Није их ваљда финансирала Кина? Зашто сте толико глупи?

BBC: ЕУ вас не признаје за председника Белорусије.

Лукашенко: Ух, баш ме брига је л’ ме признаје или не, па није ме ЕУ изабрала за председника него народ Белорусије. А, шта кажу о мени у ЕУ, Британији или САД сасвим ми је свеједно. Цео свет је видео ко сте и шта сте на нашој граници. Нећемо помрети, као што желите. Ојачаћемо и удружићемо се са још јачим државама.

Погледајте цео интервју

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Николе Павловића)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Батко је 100% у праву, силеџије разумеју само језик силе, све друго сматрају слабостима и тада су спремни да те сатру

  41
  1
 2. Палац горе за Александра Лукашенка.

  44
  1
 3. Putin je zahtecvo da sednete za isti sto sa opozicijom…
  Kad Putin sedne i pocne razgovor sa Navaljnim i ja cu sa Tihanovskajom.
  Jace od „crne zemlje“.

  26
  1
 4. Не може другачије, већ најСРБскије :
  С**бо их Лукашенко – к`о Панта питу!

  25
  1
 5. Ово је пример правога владара,који вез увијања и „прагматнизма'(извињавања и додворивања,,непријатељу ),отворрно каже непријатељима,“ДАЉЕ РУКЕ ОД ПОВЕРЕНЕ МИ ДРЖАВЕ И НАРОДА,ИНАЧЕ ЋЕ ТЕ ИЗРОДЕ И ИЗДАЈИЦЕ ИЗ НАРОДА,СКУПО ЋЕ КОШТАТИ“.Ови НЕСВРСТАНИ ВЛАДАРИ,тобож најмудрије ,прагматично владају,кроз компромисе са ЦРНИМ ЂАВОЛОМ уводе своје народе у моралну,духовну и сваку другу погибао и дезорјентисаност,да неможе да разлучи ко му ради о ДУШИ И ГЛАВИ,а ко му даје простор слободнога избора између духове ,моралне и националне погибије и очување сви тих вредности.

Оставите коментар