Александар Лукашенко: Све ћу урадити да Украјина буде наша

Ако се, не дај Боже, Русија суочи са агресијом Украјине, а ми смо у најчвршће повезани – економски, правно, политички – бићемо уз Русију. То је најважније, рекао Лукашенко

Александар Лукашенко (Извор: Факти)

Ако Украјина изврши агресију на Русију, Минск ће стати на страну Москве, рекао је у интервјуу РИА Новости белоруски председник Александар Лукашенко.

„Ако се, не дај Боже, Русија суочи са агресијом Украјине, а ми смо у најчвршће повезани – економски, правно, политички – бићемо уз Русију. То је најважније“, рекао је Лукашенко.

Он је нагласио да никада неће бити на страни националистичког лудила које је данас присутно у Украјини.

Александар Лукашенко: Понудићу Путину да врати нуклеарно оружје Белорусији ако НАТО предузме сличан корак у Пољској

„Урадићу све да Украјина буде наша. Украјина је наша, тамо је наш народ. Ово нису емоције, ово је моје чврсто уверење“, нагласио је шеф белоруске државе.

Подсетимо, Лукашенко је изјавио раније да се белоруско-украјински политички односи налазе на најнижој тачки. Украјина је једна од држава које је Белорусија оптуживала да се меша у њене унутрашње ствари, као и да је са њене територије вршена координација прошлогодишњих протеста опозиције. Односи Кијева и Минска су се погоршали када је МИП Украјине, након инаугурације Лукашенка, саопштио да га не признаје легитимним председником.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 1. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар