Британска министарка се провозала тенком у Естонији

Лист „Тајмс“ објавио снимак са британском министарком Елизабет Трас која се у маскирном прслуку и са кацигом у пратњи војника вози тенком по полигону

Елизабет Трас на тенку (Фото: Снимак екрана)

Министарка спољних послова Велике Британије Лиз Трас током посете Естонији провозала се тенком.

Уочи путовања у Ригу, где се одржава састанак министара спољних послова земаља НАТО-а, шефица британске дипломатије посетила је Естонију и контингент британских трупа који је тамо распоређен у оквиру мисије НАТО-а.

Лист „Тајмс“ објавио је снимак са британском министарком која се у маскирном прслуку и са кацигом у пратњи војника вози тенком по полигону.

Уочи путовања на састанак у Ригу, Трас је изјавила да ће за њу главно питање бити супротстављање „дестабилизујућим акцијама“ Русије и Белорусије.

„Подржаваћемо Украјину и стабилност на Западном Балкану, штитићемо њихову безбедност. Видели смо ту тактику Русије и раније када је лажно изјавила да је анексија Крима била одговор на агресију НАТО-а. НАТО је савез који се заснива на принципу одбране, а не провокације. Свака претпоставка да НАТО провоцира Русије апсолутно је погрешна“, нагласила је министарка.

Лондон: Бранићемо Западни Балкан и Украјину од Русије

Према њеним речима, било какве акције Русије усмерене на подривање слободе и демократије њихових партнера „биће стратешка грешка“.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 1. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

Оставите коментар