Демократски фронт: Ђукановић открио да преговара са покретом УРА Дритана Абазовића

Можда ова сазнања гласачима парламентарне већине помогну да схвате зашто није било договора везано за реконструкцију неспособне владе Здравка Кривокапића, наведено у саопштењу ДФ-а

Мило Ђукановић (Фото: АП фото/Ристо Божовић)

Демократски фронт (ДФ) је саопштио да је председник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић обелоданио да одређени кругови блиски Покрету УРА или функционери те партије преговарају са њим о конкретној сарадњи.

ДФ поручује да такве чињенице не треба да буду сакривене од јавности, као и да то посебно морају да знају припадници и гласачи парламентарне већине, преноси РТЦГ.

„Можда им ова сазнања помогну да схвате зашто није било договора везано за реконструкцију неспособне владе Здравка Кривокапића, коју је подржало 38 посланика, али три посланика Уре су то блокирали“, наведено је у саопштењу ДФ-а.

Новица Ђурић: Здравко Кривокапић, премијер који је украо народу победу

ДФ тврди да је сва снага, како наводе, „параполитичких структура које подржавају делове извршне власти“ коришћена за наношење штете коалицији ‘За будућност Црне Горе‘ и да су највећи напори уложени да се разбије ДФ и умањи снага странака које чине тај политички савез.

„У том циљу је просуто много лажи, злоупотребљен је однос међудржавних односа Црне Горе са великим државама западне цивилизације тако што су измишљане и подметане политичке поруке о њиховом директном мешању у унутрашње ствари Црне Горе“, наведено је у саопштењу.

ДФ додаје да су, по повратку потпредседника Владе и лидера покрета УРА Дритана Абазовића и министра финансија Милојка Спајића из САД њима блиски кругови најављивали долазак високих функционера САД и ЕУ који ће припретити санкцијама некима из парламентарне већине, првенствено ДФ.

Етос: Шта нам поручује црногорски министар Милојко Спајић из САД

Наводи се да се убрзо показало да су то биле најобичније измишљотине уз помоћ којих је неко желео да извуче политичку и материјалну корист.

ДФ додаје да је после, како кажу, „тврдоглавог и уцењивачког односа коалиције Црно на бијело према преосталим двема победничким коалицијама“, на делу „демонстрација силе Мила Ђукановића“, који се, како истичу, славодобитно хвали да је он, захваљујући Кривокапићу и Абазовићу, опет важан фактор на политичкој сцени Црне Горе.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 28. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар