Аљбин Курти: Косовске безбедносне снаге су наставак ОВК

Ви сте војници историјског народа и величина једног народа мери се нашом историјом. Наш народ је велики, то је славан народ са историјом. Ви сте наставак Ослободилачке војске Косова, рекао Курти

Аљбин Курти (Фото: Ludovic MARIN/AFP)

ПРИШТИНА – Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да су косовске безбедносне снаге наставак такозване Ослободилачке војске Косова, преноси приштински Репортери.

„Ви сте војници историјског народа и величина једног народа мери се нашом историјом. Наш народ је велики, то је славан народ са историјом. Ви сте наставак Ослободилачке војске Косова”, рекао је Курти на обележавању „Дана снага” у касарни у Приштини, јавља Танјуг.

Председница привремених приштинских институција и врховни командант КБС, Вјоса Османи, уручила је председничке медаље војницима који су, како се тврди, показали високе резултате у образовању, војној обуци и достојном представљању КБС.

Командант КСБ генерал-пуковник Рахман Рама може да буде смењен због неслагања са министром одбране Армендом Мехајем, пише Газета експрес, а преноси портал Косово онлајн.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар