Александар Вучић: Питање свих питања у Србији је гас

Вучић истакао да је Путин увек показивао разумевање за Србију у тешким околностима. Надам се да ће нас и овога пута разумети по питању цене и обима испорука гаса, додао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић/Спутњик)

Председник Србије Александар Вучић најавио је да са руским председником Владимиром Путином планира да разговара о цени гаса и повећању обима снабдевања.

„Овога пута имаћемо много конкретних ствари о којима ћемо разговарати. Поред политичке агенде, нешто могу да кажем, а оставићу нешто за разговор један на један. Рекао бих да је питање свих питања овде у Србији – гас”, рекао је за Јутјуб канал „Соловјев лајв” српски председник, преноси ТАСС.

Он је нагласио да је уверен да ће са руским председником наћи решење за три ствари које се односе на гас, а то су цена гаса и његова количина и то да је Србији потребно све више гаса, јавио је Танјуг.

„Ми трошимо све више и више. Ако смо некада трошили 1,1 милијарду кубних метара гаса, сада користимо 2,7 милијарди. Требало би да постигнемо договор о повећању испорука гаса, јер наша привреда најбрже расте у Европи”, поручио је Вучић.

Вучић је истакао и да је Путин увек показивао разумевање за Србију у тешким околностима.

„Надам се да ће нас и овога пута разумети по питању цене и обима испорука гаса”, додао је председник Србије.

Састанак Вучића и Путина планиран је за 25. новембар.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар