Двери: Рио Тинто мора да оде из Србије

Нова превара власти је смањење цензуса за референдум, јер је управо референдум њихова сламка спаса зато што је цело друштво у Србији против „Рио Тинта”, изјавио председник удружења „Сви против Рио Тинта” 

Фото: Пиксабеј

Члан покрета Двери Душан Остојић изјавио је данас да питање компаније Рио Тинто „није питање леве или десне оријентације, већ питање да ли своју земљу волите или не”, саопштено је из тог покрета.

Остојић је на конференцији за медије испред градске управе у Лозници рекао да долази из Обреновца, „општине чији је председник пре извесног времена изговорио једну монструозну реченицу – да је боље да народ умре од загађења него од глади” и додао да је „таква реченица парадигма односа ове власти према народу”.

Председник удружења „Сви против Рио Тинта” Душко Кузовић је на представљању Друштвеног споразума о забрани истраживања, експлоатације и прераде литијума у Србији, рекао да „пројекат ‘Јадар’ мора бити обустављен”, као и да то „није питање само грађана Јадра, већ грађана целе Србије јер је читава држава угрожена”.

Влада Србије усвојила Предлог закона о референдуму, укида се цензус

„Нова превара од стране власти јесте смањење цензуса за референдум, јер је управо референдум њихова сламка спаса зато што је цело друштво у Србији против ‘Рио Тинта’. Сам референдум је неприхватљив јер врло добро знамо какав ће бити његов исход и да ће бити злоупотребљен како би се одговорност пребацила на народ, односно како не би била на оним лобистима који заговарају отварање рудника литијума”, рекао је Кузовић, преноси Бета.

Он је додао да се „од референдума мора одустати” и да ће у супротном бити спречен „блокадом бирачких места и уклањањем бирачког материјала”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар