Петар Божовић Зорани Михајловић: Заболе ме, бре, за лаптоп – хоћу чисту земљу

Уништи се земља, а кад се земља уништи, онда ти не треба ништа више, истакао славни глумац

Петар Божовић и Зорана Михајловић (Фото: Нова.рс)

Гостовање славног глумца Петра Божовића у емисији „ОКО Магазин“ на РТС изазвало је бројне реакције на друштвеним мрежама.

Пре више од четири деценије, као млад глумац, рекао је да може да игра само онда ако осећа да учествује у нечему што значи. Од тада до данас, све у чему је играо нешто значи у нашој култури. Био је Никола Тесла, екранизовао је Његошев Горски вијенац, наступао на скоро свим сценама београдских позоришта, а ко воли монодраму памти његова тумачења стихова Матије Бећковића.

Божовић је ангажован за заштиту природе у Србији, али не политички и идеолошки.

„Ево сад ова борба против несрећног литијума… Па то је зло. Не морам ја то да кажем, постоје сведочанства, и то страшна сведочанства на земљиној кугли шта су урадили ти Рио Тинти. Па узмите Гвинеју, они дођу, раскрче… Народ се побуни, они наравно потплате своје, имају своју приватну војску  и избије грађански рат. Ево, шта су урадили са Мадагаскаром. То дивно острво одцепило се од Африке и на њему остало животиње, биљке… Сад се све то руши, уништава… Глад, беда, јад. Уништи се земља, а кад се земља уништи, онда ти не треба ништа више. Не требају ми никаква документа која ће они доћи, ови наши фолиранти. Што каже ова госпођа Михајловић: „Онда баците ове телефоне и лаптопове“. Ма заболе ме, бре, за лаптоп и ово, хоћу земља да ми буде чиста за будућност наше деце, бре. Еј, шта је вама? Хоћете да уништите  Дрину, Засавицу. Тамо се појавио дабар после 15 година“, испричао је, између осталог, славни глумац, а потом одговорио на питање да ли размишља да неко може да га сврста у политичку опцију или га баш брига за то.

Зорана Михајловић: Ко је против литијума, нека баци свој мобилни

„Ма, то су стара средства, већ се појавило ,страни плаћенициʻ. Па цела Србија је страни плаћеник. Овај протекторат где ми живимо, да ли неко треба да ми плати да идем да се борим за своју земљу чистоте? Сваки покушај унутар тог покрета био би катастрофалан да се ту уопште политизира. Једина политика је да спасимо Србију да нам је не загаде и спасимо воду и нашу децу. Ништа друго. Мало ли је?“, испричао је глумац.

Опрема: Стање ствари

(Нова с, 13. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар