Мило Ђукановић: Владајућа већина хоће да врати Црну Гору у Средњи век

Мислим да они желе да нас врате у средњи век и да желе да актуелне изазове са којима се суочава савремено човечанство решавају верским догмама из Средњег века. То не треба Црној Гори, рекао Ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Вијести)

Председник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић изјавио је да је та партија спремна за политичке промене у Црној Гори и оценио да актуелна владајућа већина жели Црну Гору да врати деценијама, можда чак и вековима уназад.

„Мислим да они желе да нас врате у средњи век и да желе да актуелне изазове са којима се суочава савремено човечанство решавају верским догмама из Средњег века. То не треба Црној Гори“, рекао је Ђукановић на Конгресу Алијансе жена ДПС, пренела је РТЦГ.

Он је истакао да је чак и без истраживања јасно да се кумулирало незадовољство у друштву оним што су учинци актуелне власти.

Мило Ђукановић: Великосрпски националисти поломили зубе на Црној Гори и тек ће их поломити

Поручио је да је циљ партије да рехабилитује поверење и учврсти позиција ДПС на црногорској политичкој сцени и тиме допринесе напретку и ЕУ перспективи Црне Горе, као и да је важно да ДПС шири свој коалициони капацитет.

„Морамо тежити ширим већинама да бисмо на тај начин лакше разбијали отпоре на које наилази свака влада и политика када жели да еманципује друштво. Зато је јако важно да у наредном периоду покажемо спремност да ширимо свој коалициони капацитет, да стварамо услове да се у Црној Гори стварају шире и моћније проевропске већине“, казао је Ђукановић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 6. 11. 2012)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading