САД: Због припрема за вакцинацију деце Фајзер и Бионтек очекују испоруку додатних 50 милиона вакцина

Потез компанија уследио је након што су спољни саветници Америчке управе за храну и лекове изгласали да се препоручи одобравање употребе вакцине Фајзер/Бионтек код деце узраста од пет до 11 година

Фото: Спутњик/Владимир Трефилов

Компаније Фајзер и Бионтек саопштиле су да очекују да америчким властима испоруче додатних 50 милиона доза вакцине против ковида-19 до краја априла, услед припрема Америке да започне вакцинацију деце.

Потез компанија уследио је након што су спољни саветници Америчке управе за храну и лекове изгласали у уторак, 26. октобра, да се препоручи одобравање употребе вакцине Фајзер/Бионтек код деце узраста од пет до 11 година. Одлука агенције се још чека.

Валентина Арсић Арсенијевић: Одрасли могу да бирају између пет вакцина – зашто деци само Фајзер?

Уколико вакцинација деце буде одобрена и ако је касније одобре амерички центри за контролу и спречавање заразе, компаније очекују да ће одмах почети са испоруком вакцине у педијатријским дозама од 10 микрограма, као што је то наредила влада САД.

Компаније су додале да у четвртом тромесечју ове или првом кварталу следеће године очекују почетак клиничког тестирања вакцине код деце од две до мање од пет година и од шест месеци до мање од две године.

Опрема: Стање ствари

(Анадолија/НСПМ, 28. 10. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар