Војислав М. Станојчић: Премијерка Ана дрвени адвокат Александра Вучића и Синише Малог

Mа колико Ана стрепела за судбину свога „шефа“, она не заборавља да притекне у помоћ и своме министру, Синиши Малом, када се његово име појавило у „Пандориним папирима“

Ана Брнабић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

У последњим месецима, Ана Брнабић, уз свакодневне дужности и обавезе које има као председница Владе, својим изјавама у електронским и штампаним гласилима веома се истиче и као чувар лика и дела Александра Вучића.

И мада је тек две године члан СНС-а, она је већ доспела у прву борбену линију за одбрану „шефа“. Чим он завапи како му тајкунски медији или неки издајници и страни плаћеници угрожавају живот или животе чланова његове породицу, загрме разни атлагићи, ђукановићи, орлићи, мартиновићи, бакареци… да осуде зликовце и непријатеље Србије. И нема те прилике коју они неће искористити да би се одупрли завери против Вође, чији је циљ да се Србија заустави на путу напретка и славе којим је крупним корацима кренула 2012. године.

Гђица Брнабић, која је, на волшебан начин доспела у Владу Србије, па од министра напредовала до председнице, веома се успешно ухватила у то коло. Непрестано даје изјаве за гласила која пружају подршку „шефу“ док показује одговарајућу надменост и дрскост када јој питање поставе новинари из медија који нису под контролом СНС-а, већ су „тајкунска“ и, разуме се, непријатељска. А сасвим је другачије њено понашање на телевизији убогог Жељка Митровића, чији новинари, уосталом, постављају много учтивија питања и на која председница одговара са великим задовољством.

Ана Брнабић и Александар Вучић после седнице председништва СНС-а (Фотографије Танјуг/Тара Радовановић)

Псовке које је недавно изговорио писац Марко Видојковић на телевизији помињући мајку А. Вучића, биле су знак да се огласе његови правоверни следбеници.

Правило је у оваквим случајевима сасвим једноставно: сви се окоме на кривца, а кад се неким случајем чује и глас који га не напада већ покушава да схвати његове побуде, онда се треба окренути против њега и ућуткати га.

Чланак професорке Правног факултета Весне Водинелић Ракић, у коме је написала да је Марко Видојковић јавни глас оног дела јавности који псује председника, подстакао је Ану Брнабић да бурно реагује, а и да у исто време „изабере“ кандидата опозиције за председника државе.

„Видојковић је више него у праву“, пише у Политици премијерка. Видојковић је храбри портпарол свих из грађанске елите. Он је њихов гласноговорник! Јер само се он сетио да сочно опсује мајку Вучићу и тиме, у оштрој конкуренцији, у очима професорке Водинелић, буде именован за портпарола оног дела опозиције који псује председника“.

Марко Видојковић (Фото: Cenzolovka)

Случај Јовањица који се претворио у смешну причу пошто је Суд оптуженог Колувију ослободио притвора и доделио му наногвицу, После тога га је његов адвокат одвео на телевизију и, мада је судски поступак против њега још у току, омогућио му да своју одбрану представи телевизијским гледаоцима.

Затим се премијерка јави па каже како је неопходно да се истражи свака реч из тог наступа Предрага Колувије на телевизији:

„Јер ако је макар део тога тачан, онда је то још један доказ покушаја државног удара и урушавања Србије. Ово је био директан планиран атак на Александра Вучића зато што је план био да Андреј Вучић заврши у затвору, али Андреј као Андреј није био мета, већ је мета Александар. Уколико је ово што је Колувија причао тачно, онда је застрашујуће колико је био развијен тај механизам у самим државним институцијама… А ако је то што Колувија каже макар и делом тачно, онда је то мафија изнад мафије и онда је то скандал и то је страшно“.

Међутим, ма колико Ана стрепела за судбину свога „шефа“, она не заборавља да притекне у помоћ и своме министру, Синиши Малом, када се његово име појавило у „Пандориним папирима“.

„Документа без правних тумачења нису доказ“, стручно је објаснила,“ док их домаћи надлежни органи (вероватно састављени од чланова СНС-а) нису истражили, а уз све то, тичу се времена пре него што је Мали ушао у политику“.

Разуме се, није пропустила прилику да да помене Драгана Ђиласа и његову крађу 619 милиона, што је неизбежни и омиљени завршетак напредњачких изјава за јавност.

И мада је увек незахвално бавити се прорицањем, може се претпоставити да би гђица Брнабић, кад једног дана више не буде председница Владе, била веома успешна водитељка на некој таблоидној телевизији или репортер неког сличног гласила. Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Мислим да Брнабићка не уме ни клозетску шољу да опере ваљано. Све је очигледније да изјаве напредњачког клана само треба евидентирати да би се после свргавања великог у…анка одрадило што квалитетније суђење (уколико свргавање не буде имало изливе љубави према њему и његовој свити). Нису више у стању да прикрију чињенице, које испливавају к’о фекалије из препуне септичке јаме. Ипак, изјава жене у мушком оделу значи да сваки криминалац може да се учлани у СНС, јер све што је покрао пре бављења политиком није од значаја.

    11

Оставите коментар