Сенатор Боб Менендез: Заједница српских општина рецепт за катастрофу

Трампова администрација извршила сав притисак на Косово, а никако на Србију и Београд. И то је на крају створило последице, тврди шеф Комитета за спољне послове у америчком Сенату

Боб Менендез (Фото: Газета експрес)

Шеф Комитета за спољне послове у америчком Сенату Боб Менендез изјавио је да је против формирања Заједнице српских општина, предвиђене Бриселским споразумом, јер је то, како сматра, “рецепт за катастрофу”, преноси Газета експрес.

Менендез је свој став изнео на скупу који је организовала Албанско-америчка грађанска лига у САД, где је разговарано и о питању дијалога између Косова и Србије, ЗСО и идејама које су кружиле о размени територија и промени граница.

Бесник Бисљими: Заједница српских општина неће бити формирана

Он је изнео и бројне критике на рачун бившег америчког председника Доналда Трампа због, како је рекао, притиска само на Косово, али и због разговора о размени територија.

„Нажалост, Трампова администрација је извршила сав притисак на Косово, а никако на Србију и Београд. И то је на крају створило последице. Такође, не верујем да размена територија треба да буде једна од ствари о којима треба да се разговара”, рекао је Менендез.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 5. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. A где је Српско-америчка иницијатива?

Оставите коментар