Аустралија: Начелник полиције Новог Јужног Велса одбио да спроводи одлуку о ковид пропусницама

Нећемо ићи по ресторанима, кафићима и пабовима и провјеравати јесу ли људи примили двије вакцине, рекао  начелник полиције Новог Јужног Велса Мик Фулер

Мик Фулер (Фото: Лиза Мери Вилијамс)

(Summit News, 28. 9. 2021)

Начелник полиције Новог Јужног Велса одбио је спровођење одлуке о корона пропусницама, изјавивши да полицајци неће контролисати људе по ресторанима, клубовима и баровима.

Влада припрема одлуку којом би се невакцинисанима забранио приступ бројним дешавањима бар до 1. децембра, настојећи да понови сегрегациони образац примијењен у бројним државама Запада.

Пошто се, међутим, почело постављати питање хоће ли продавнице и други објекти бити присиљени да муштеријама наметну такву обавезу, начелник полиције Новог Јужног Велса Мик Фулер ставио је до знања да полиција неће вршити контролу.

„Што се тиче улоге полиције у погледу вакцинационих пропусница, нећемо ићи по ресторанима, кафићима и пабовима и провјеравати јесу ли људи примили двије вакцине“, изјавио је Фулер.

Премијерка Новог Јужног Велса Гледис Бараџиклијан: Живот невакцинисаних биће веома тежак

„Али подразумијева се да ћемо стајати на услузи власницима ресторана и продавница буду ли хтјели да некоме ускрате улазак.“

За разлику од неких држава, власници објеката неће плаћати казне буду ли допуштали улаз невакцинисанима.

Подсјећамо да је главна здравствена званичница Новог Јужног Велса др Кери Чант, која је раније предложила да ради сузбијања короне људи међусобно не разговарају, јуче изјавила да ће ограничења остати на снази и ако се људи вакцинишу.

Од 0:25 на снимку

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

29 replies

 1. Поштовано уредништво,
  Колико је видљиво, овај текст сте пренели са неке друге апликације, пошто кажете да сте га Ви „посрбили“ и приредили?!
  Желим само да Вам скренем пажњу, да Вам наслов, у коме се експлицитно тврди да је шеф полиције ОДБИО да поступи у складу са важећим мерама, не одговара садржају, а што је још важније, НЕ ОДГОВАРА ИСТИНИ!
  Живим у Аустралији – у Сиднеју, држава Нови Јужни Велс 36 година, а у протеклих неколико месеци сам се од пропаганде антиваксера и заљубљеника у „теорије завере“ наслушао неверовтних лажних информација везаних за пандемију, а које се тичу Аустралије.
  Стицајем околнисти гледао сам га и слушао, када је о овоме говорио, у једном од његових свакодневних обраћања јавности.
  Предложио бих Вам да објавите Отворено писмо организације лекара, „Уједињени Против Ковида“, што би било од велике користи, а посебно што се њихови предлози о мерама за сузбијање пандемије у Србији, готово стопроцентно поклапају са мерама које се спроводе у Аустралији…
  За садржај њиховог писма, може слободно да се каже;
  „ПАМЕТНОМ ДОСТА“…

  2
  27
 2. @ Драган
  Поштовани господине,
  Хвала на коментару.

  Што се суштине тиче – и Ваше „танкоћутности“ према корона вестима – наш наслов одговара тексту који смо посрбили са Самит њуза (и, као и увек, оставили директан линк). Пре тога смо проверили – знамо да су корона вести под присмотром, не само Вашом, „аматерском“ – ево и други могу да послушају шта је тачно рекао шеф полиције Н. Ј. Велса: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10035499/Police-NOT-check-vaccine-passports-instead-leave-NSW-businesses-deny-entry.html (А рекао је дословце оно што стоји и код нас у тексту.)

  Ви сте, доиста, у праву да шеф полиције није рекао ОДБИЈАМ већ НЕЋЕМО ПРОВЕРАВАТИ, али ми у наслову (тј. колеге са Самит њуза) нисмо ни рекли да је управни говор/цитат. Дакле, када је рекао НЕЋЕМО ПРОВЕРАВАТИ, по Вама, он није одбио да спроводи одлуку о ковид пропусницама?!

  Хвала што нас пратите и коментаришете,
  Александар Лазић

  27
  2
 3. Хвала на одговору…
  Наравно, не бих могао да се са Вашим објашњењем сложим… таква врста проверавања није ни била у плану… а још је и немогућа… он ништа није ОДБИО, већ је само једноставно образложио шта ће радити а шта неће, и то свакако према плану уведених мера.
  Ваш модификован приступ, поједини са мањим IQ коефицијентом ће схватити тачно онако како Ви желите да га схвате.
  Приметно је да и Ви припадате „групама“ које сам у допису означио, па је наша коресподенција више него излишна.
  Само мала напомена; треба имати на уму да „Уједињени против ковида“, нису АМАТЕРИ?!
  Без обзира што они нису АМАТЕРИ, колико могу да закључим, њихово „Отворено Писмо“ о коме је реч, нећемо моћи да прочитамо на Вашој презентацији…
  Новинарска Етика у служби непристрасног и истинитог информисања јавности, врло је чудна…

  1
  26
 4. Senator Rex Patrick SA pokazao javno da je vrlo lako napraviti lazne COVID certificate na telefonu za deset minuta.tj da je osoba primila, duplu vakcinu. Svako I bez tih dodatnih nevolja za policiju, bi bilo mrsko ici I legtimusati narod.15 osoba je danas umrlo u Sydney, 5 je bilo duplo vakcinisano. U mojoj ulici u Melbourne, za Jevrejsku Novu Godinu,okupio se izvestan broj vernika, policija ih je brutalno rasterala, hapsila I svi sudobili kaznu $ 5400,. Dragane from Sydney,ako je vama to normarlno, uzivajte. Na Mene ne uticu nikakve zavere, vec obavestenost. Premier NSW Gladys,danas je dala otkaz, kakvo je vase misljenje zasto,?

  22
 5. Da ispravim Jevreji su se sastali u sinagogi. Dragane, ovo za osobe sa nizim IQ, nasmeja me, clanovi Mensa udruzenja nikada sa nekom oholosti I ponizavanjem to ne izgovaraju, ovo mogu garantovati.

  20
 6. @ Драган

  Под један, кад сам написао „аматери“, рачунао сам да нас Ви пратите по слободној вољи а не по службеној дужности. Или сте и Ви плаћен „факт чекер“?!

  Под два, „то је срећа дала ал’ несрећа“ – тешко да ти са мањим коефицијентом интелигенције долазе овде, макар судећи по квалитету коментара читалаца. Када бисмо пренели ово што предлажете, а не би нам била првина, мислим да бисмо мало вређали, тим стварањем панике, баш тај немали IQ наших читалаца. Уосталом, ако пажљиво погледате, људи су почели да се буне што и ми „преносимо званичну корона пропаганду“: пошто је на свим каналима и буквално свим медијима има колико хоћете, код нас је има и имаће је смањено (не нула). А чуди ме да Вам не смета што се у „мејнстрим“ медијима не чује ниједан глас ПРОТИВ, него се гуши и цензурише, а овде Вам смета што и ми не подлежемо атмосфери сејања страха и панике („ми верујемо у Бога, а не у вирус“).

  Под три, ми заиста припадамо једној групи – мало је у дефанзиви и скоро изумире – групи слободних људи који се не устежу да мисле (па и „против струје“), кажу шта мисле, а Бога ми, то и потпишу. И, ако треба, за то сносе и последице.

  У нади да су ствари сада јасније, уз разумевање за тон Ваших дописа јер стижу директно из конц-логора Аустралија,
  Александар Лазић

  28
 7. Глејдис није поднела оставку због пандемије… она одговара пред ICAC и у питању је кирупционашка афера… а лепа Ти је слика била у Мелбурну, после демонстрација „паметних“ лудака, да је са око 300, цифра заражених скочила била јуче на 1500…

  2
  22
 8. Господине Лазићу,
  само да Вам кажем информације ради: Аустралија је Најбоља земља на свету…
  Живео сам на три континента, и нигде нема Аустралије… а кад поменусте „концлогор“, само сте потврдили да од Ваше новинарске етике, и обавезе да јавност истински, и непристрасно информишете, нема ништа…
  А најмање има Истине о правом стању и збивањима у самој Аустралији…
  Нисте Ви нимало Слободни, када отворено показујете Вашу пристрасност везану за етикетиране групе…

  1
  28
 9. Господине Драгане,
  Видим да сте осетљиви на термине – праштајте што рекох „конц-логор“ а не „најбоља земља/континтент на свету која је херметички затворила своје грађане на два месеца због једног случаја заразе“.

  Што се истине тиче, нисам планирао да се и овим бавим, али кад се Ви позивате на њу – морам да кажем да сте Ви у свом првом коментару опасно „штедели на истини“ (израз није мој).

  Цитирам Вас:

  Стицајем околнисти гледао сам га и слушао, када је о овоме говорио, у једном од његових свакодневних обраћања јавности.

  Нисте могли да га гледате, поменути шеф полиције је изјаву дао РАДИО водитељу Бену Фордаму.

  Друга ствар, шеф полиције је дословце рекао оно што је пренето и на Мејлу онлајн и на Самит њузу, а Ви сте то покушали да демантујете да сте га „стицајем околности гледали“ и да је тобоже нешто друго изјавио.

  На крају, надам се да сте на Истини (која је Једна и у Једном) штедели само стицајем околности!

  Са жељом да се ускоро ослободите,
  Александар Лазић

  ПС. Слобода и јесте да нешто отворено покажете! А новинарска етика је давно, да цитирам једног почившег владику, „окачена мачку о реп“. О новинарској „непристрасности“ да не говоримо. Уосталом, ми се у то никад нисмо заклињали, но у „Крст часни и слободу златну“ и „Како радили тако нам Бог помогао“.

  27
 10. @ Dragane, mi odkako u sestom po readu zatvoru, brojevi zarazenih se povecavaju. U vezi demonstracije pametnih ludaka kako ih zovete, to su gradjevinski radnici, vecina ih radi u centrum grada, sada sam ozbiljno zabrinuta. Te visoke zgrade,znaci prave ludjaci, znaci ako nas ikada odtvore ja Ni blizo be idem Collins St,da ispijam kafe Moze da mi se srruci koji sprat na glavu. U vezi Gladys, corruption, videcemo, dati otkaz sada ,svakako postavlja pitanje.

  20
 11. Во сте информацију пренели са неког радио програма… ја нисам у прилици да слушам радио осим у колима. А „стицајем околности“ је отуда што нисам у могућности да сваки дан у 11 сати будем поред телевизора. А гледао сам баш тога дана када је конкретно баш ово говорио, и то на државном Каналу 24. То значи да је потпуно идентична изјава пренета и на радио програму. Та обраћања прати велики број новинара који постављају питања, и то не преносе само телевизијски канали, већ и радио програми. Дакле, да потврдим, ради се о само једној изјави…коју су сви присутни репортери пренели.
  Што се тиче „истине“ ту је покојни владика Таса, који ми је био и професор, узгред и он је умро од ове заразе, говорио о црквеним канонима… које; „мачку о реп“… а не конкретно о Истини…
  А што се тиче „концлогора“, односно закључавања, ту долази до изражаја и Ваша највећа дезинформација. Рекох Вам да живим у Сиднеју. У њему је затворено свега неколико предграђа, могу на прсте да се изброје, и то дао онс која су заражена, што површином не прелази више можда ни 10 до 15% територије.
  У осталим деловима Сиднеја све је потпуно нормално. Раде школе, сва предузећа, трговине а и све су плаже пуне.
  Дакле, само затворена предграђа не функционишу пуним кпацитетом и имају ограничења.
  За доказ могао бих да Вам пошаљем и фотографије… рецимо са плажа, али не знам начин, да ли могу и то поред текста?!
  Поздрав уз најлепше жеље, из најлепше земље и најлепшег града на свету…

  1
  12
 12. Господине Драгане,
  Све се више упетљавате – сада је највећа дезинформација што сам ја рекао „конц-логор“ а не да смо искривили изјаву шефа полиције (од чега је све почело). Добро, и то је неки напредак 🙂

  Што се тиче конц-логора – ја заиста нисам тамо, али ево да цитирам Ројтерс (са нашег сајта), ваљда њима верујете кад не верујете нама

  У највећим градовима у Аустралији, Сиднеју и Мелбурну, као и главном граду Канбери, већ недељама је на снази режим кућног притвора ради борбе против трећег таласа заразе

  И ви опет „штедите на истини“: ову КОНКРЕТНУ изјаву је шеф полиције дао у јутарњем радио програму поменутом новинару („Бен Фордам шоу“) а не на конференцији за новинаре коју сте и Ви пратили.

  Speaking to 2GB’s Ben Fordham this morning, Mr Fuller said: „The role of police in terms of vaccine passports, we will not be walking through restaurants, cafes and pubs checking if people are double vaccinated.“

  (Извор)

  Па сад сами размислите ко информише а ко дезинформише овде (немојте само, к’о Бога Вас молим) да сад кренете са другом причом како сте изјаву шефа полиције заправо читали 🙂

  Држите се најлепше у најлепшој земљи на свету,
  Александар Лазић

  17
  1
 13. Сматрам да је @Драган у праву и да је @Стање ствари требало да текст наслови

  Начелник полиције Новог Јужног Велса прихватио да не спроводи одлуку о ковид пропусницама

  (јер шеф илити начелник није ништа „одбио“ већ је само „прихватао“…)

  6
  2
 14. Мој пријатељ из Мелбурна се вакцинисао у нади да ће моћи доћи овамо,и надајући се некој слободи кретања. Од тога ништа.Он сам описује стање као апсолутни фашизам на дјелу. Које се не може поредити ни са чим њему познатим у свијету. Чујемо се доста често тако да ови коментари госн. Драгана којима хвали “ уједињење против ковида“,личе на неки политички смишљен памфлет промоције горег кризног штаба,поред већ лошег кризног штаба. Као у цртаном да буду калиф умјесто калифа.

  17
 15. Да, пишу они; у Суднеју Мелбурну и Канбери… али не пише оно што је и Истина, да је само у појединим предграђима, а још мање пише, како Ви тврдите да је цела Аустралија „конц логор“.
  А што се тиче изјаве шефа полиције, прочитао сам је овде и на енглеском и она је истоветна изјави на телевизији коју сам својим ушима добро чуо, и видео… и у тој изјави нема ни наговештаја о било каквом његовом наводном ОДБИЈАЊУ… да се не поступи по донесеним мерама, како Ви тврдите.
  Опет овде долазимо до IQ.
  Запитајте се сами, да ли уопште има логике у Вашој тврдњи из наслова, и да ли је и теоретски и практично могуће да полиција тако нешто уопште и иради?!
  И ако још једном погледате на изјаву од речи до речи, он каже да „надлежност полиције“ дословце; „the role of police“, „није да иду кроз ресторане и контролишу ко је примио две вакцине“… изјава је дакле врло јасна.
  Друго, цитирали сте најслушанији радио у Новом Јужном Велсу 2GB, чији је репртер стално присутан на овим сесијама, где се појављују заједно председник и подпредседник владе, министар здравља као и шеф полиције, који њему није дао изјаву посебно, негде на неком другом месту, већ је у питању једна и једина изјава коју је дао тога јутра, а овај је наравно тачно пренео у етар, наравно изговорену!?
  Дакле, и у овом дословце пренетом тексту дела изјаве, не постоји нигде тврдња да је он ОДБИО да било шта уради, што је његова, и полиције дужност да ураде.
  Закључак је врло једноставан, и бићу директан:
  Слагали сте Ваше пратиоце, у наслову текста…
  а због чега сам Вам се и јавио, у намери да ради истинитог информисања јавности, наравно под условом да Вам је и стало до Истине, само исправите нетачну информацију.
  Хвала на уступљеном простору.

  2
  10
 16. Мој коефицијент интелигенције је 145. Уједињени против ковида заједно немају толико.
  Ја сам аутор ове вести. Доступна је само на ванредно интелигентном сајту @стањествари. Читаоце аматере из Аустралије задужујем да је верно пренесу диљем континента… 🙂

  18
 17. Dragan je ocigledno u sluzbi farmako-mafije.

  Takodje zivim u Sidneju skoro vec 30 godina i mogu samo da potvrdim da je ovo od kada sam ja ovde (a verovatno i od ranije) bila policijska drzava, sto sada ogoljeno dolazi do izrazaja.

  Ovo kako je sada ovde je naj blaze receno fasizam i konc. logor. Mnogo Srba koje poznajem se vec uveliko pakuje i odlazi odavde (i ne samo Srba). Mi ovako nesto nismo iskusili za vreme komunizma (mozda samo od 1944-1948).

  Joao

  19
 18. Жарко, па кад овако бескрупулозно ПЉУЈЕТЕ по Аустралији, сад у новембру ће бити отварање, почињу интернационални летови, па и Ви лепо узмите карту у једном правцу, и СРЕЋАН Вам пут. Тамо Вас чека, према њиховом рачуну, најмање сваки трећи заражен.
  А нас вакцинсаних у Новом Јужном Велсу биће за неки дан 90% и ми смо као што закључујете, сви џумле у „служби фармако-мафије“…
  Аустралија улаже максималне напоре да једино могућим и примереним мерама сузбије ширење заразе, и избори се за опште здравље њених грађана, а Ви овако у друштву антиваксера и теоретичара завере, пљујете ли, пљујете…
  Због оваких Ваших написаних небулоза, требали би, ако сте држављанин Аустралије, у најмању руку да се стидите… под условом да знате шта је стид…

  2
  19
 19. Vec jesam

  13
 20. …i jos jedan dokaz da verujete u budalastine Dragane….ili verujete, ili ste samo zlonamerni….ne plasimo se bolesti jer verujemo u Boga, kao i mnogi nasi prijatelji koji takodje pakuju kofere, a vi ostajte srecno u ovom logoru, pa sutra saljite decu u rat protiv Kine….mada kada bolje razmislim, ne morate da saljete decu u rat jer rat ce vam doci kuci (diljem vase voljene Australije)

  Neverovatno je kako svi apatridi i drugo-Srbi imaju isti metalitet…“samo da je beni dobro, a za otadzbinu me bas briga“.

  17
  1
 21. Australijska vlast je namenila milionski dodatak za etnicke zajednice, tj neki “ predstavnici“ da nagovaraju svoje sunarodnike da pristanu da se vakcinisu.Znaci placenici misle nam “ Dobro“ Svakako u srpskoj zajednici znamo Koji I kakvi nesoji to mogu raditi . Licno nikada u zivotu u ovoj drzavi cents Inisam uzela pomoci, primeran drzavljanin Kao I vecina Srba. Vec nekoliko godina radim koji sat dobrovoljno u food bank. Narod koji nam je pomago novcano I sa raznim poklonima, od zatvaranja, danas im pomazemo. Preko nocii sudbine se menjaju. Dobrovoljci vozaci koji nose pomoc po kucama, vrate se sa bolnim pricama I uplakani . Od 15 October, mislim da vise necu jer nemam vakcinu. To je novi zakon. Cudno, koja zurba, da dolaze I ovde na Stanje Stvari, da dobijaju neku vrstu besnila, da napadaju urednistvo, cak I IQ da spominju.

  13
 22. Ево видео са неколико примера како аустралијска полиција поступа са сиротињом анти-ковид рајом.

  Како рече @Драган „…Аустралија улаже максималне напоре да једино могућим и примереним мерама сузбије ширење заразе, и избори се за опште здравље њених грађана…“

  Испоставља се да је једно од значајних „мера“ употреба полицијске палице, хапшење и прогон народа. Или је видео неаутентичан (ипак је са руског сајта)?

  13
 23. @Драган,
  по мало сам упознат са ситуацијом у Аустралији преко неколико познаника који тамо живе па не могу много да причам јер немам лично , директно искуство. Међутим мислим да сте дебело застранили ако стварно мислите да и једна власт ( сведок сте историјског догађаја да су СВЕ државе света у исто време , без противљења прихватиле „мере“ ) мисли на добробит и очување здравља народа. Забранили су све потенцијалне лекове који доказано лече ову изазвану пошаст. Забранили су чак и да се прича о томе. Толико о западној чувеној слободи говора. Вама ово све очигледно није довољно за реално расуђивање . Не бих да вас поредим са децом из средње школе у Србији којима су ове ствари јасне , јер би било неумесно . Желим Вам да се и у времену и догађајима који неминовно следе , осећате пријатно у држави коју обожавате.

  19
  1
 24. Жарко, срећан Вама пут, и немојте се враћати у Сиднеј.
  У Аустралији, једна мање…
  што је од велике користи.
  Saffron, као Примеран грађанин, посебно Културан, покажите и Ви Културу, примите вакцину и наставите Ваш волунтерски посао. Аустралија је на делу показала Културу, биће нас ових дана преко 90% вакцинисаних. Ја Вас зато позивам да нам се придружите…
  To Mr. Don Quixote,
  Да, полиција је у Мелбурну коначно, као што смо то у Сиднеју у старту, на самом почетку „дивљања“ ове врсте урадили, коначно стала на реп демонстрантима који демонстрирају у време кад је одлуком Владе у циљу заштите општег здравља и у циљу спречавања ширења заразе, било Збрањено?!
  Зар хоћете да кажете да нису прекршили важећи пропис?!
  Од те шаке јада, у односу на 25 милиона, једни су добили по туру, али нису довољно, а нешто више од сто је ухапшено. Поред тога регистрован је далеко већи број присутних, па ће сви они добити дебело по џепу…
  И још нешто господине, пре него што су ови Ваши миљеници демонстрирали, у Викторији су се дневно заражени бројали на прсте, док је после других „демонстрација“ Ширења Заразе, свакодневно заражено у просеку око 1500, док је у Сиднеју та цифра већ спала на испод половине.
  Зоране, зорујете у Србији и не видите да је према статистици сваки трећи становник наше измучене и напаћене Србијице заражен?!
  А знате шта се дешава у Аустралији!? Просто невероватно… али и није.
  Ви у ствари знате оно што Вам Ваши припадници нове религије, тачније СЕКТЕ антиваксера и теореточара завере проповедају.
  Несрећа је још већа, да је један портал, кога пратим годинама, кога сам изизетно ценио, верујући да су његови уредници, имајући у виду новинарску етику, заљубљеници Истине и поштоваоци беспристрасног информиања јавнисти, постао мисионарска платформа овој антиваксерској квази религији.
  Ја Вам свима желим Срећу у Вашем Срећном свету. Он је Ваш, Ви сте га сами изабрали… зар не?
  Али бих Вас само замолио да нас, који поштујемо мере које наша Влада предузима, оставите на миру, да нам ову „нову науку“ не проповедате, да би смо и ми могли да уживамо у нашем свету, однодно у нашим „Будалаштинама“, како нам то слаткоречиво саопшти Жарко…

  1
  14
 25. Ма браво Драгане, нека сте им рекли! И оном „једном мање“ и оној што вакцинацијом треба да прокаже културу, овом што симпатише демонстранте нарочито. Тај је од раније већ познат органима а ову мисионарску платформу и уредништво СЕКТАШКО да и не помињем.

  Изнад свега Вам ипак хвала за статистику о зараженима у измученој и напаћеној Србијици те раскринкавању антиваксерске квази религије, тачније СЕКТЕ, чије је роварење по Вашој Влади заиста превршило сваку меру и прети да угрози безмало идиличну стабилност. Овдашњу је немогуће угрозити па навалили, злотвори СЕКТАШКИ, на Вашу!

  Замислите да се, саклони Боже, неким случајем супротно дешава па да Ваша Влада (или неко ко заступа Њој сличан став) буде оптужен/а за неко слично СЕКТАШКО зло? Да ли би било у реду да је/га неко прогласи „једном мање“, да је задави санкцијама или да је, далеко било, бомбардује? На шта ли би то личило? Да ли би то у себи нослио трачак људскости (иако је осиромашени уранијум скоро па лековит)?

  Још једном све честитке на истинском патриотизму уз жељу да уз сву ту идилу и Ви са Вашом Владом на челу (а и новозеландском, зашто и то не рећи?), достигнете ниво Утар Прадеша барем из маја месеца.

  https://stanjestvari.com/2021/10/02/svetionik-kovid-ekser-za-u-glavu/#comment-173494
  https://stanjestvari.com/2021/09/30/brajan-dzundef-sta-je-pozadina-medijske-galame-oko-ivermektina/#comment-173492

  Поздрав из С(ек)токхолма!

  12
 26. Хелдиншки синдром,
  Време је ипак драгоцено, па зато да не дужим.
  Што се тиче Утар Прадеша биће много једноставније да ради Ваше информације погледате сајт:
  m.timesofindia.com
  Вест од пре двa дана дословце гласи:
  „It has happened because of emphasis on strict screening, proper treatment and
  AGGRESIVE vaccination“…
  У преводу:
  „То се догодило због практиковања строгих прегледа, правилног лечења и АГРЕСИВНЕ вакцинације“…
  Мислим да је само ово за Паметног Доста.

  1
  6
 27. @ Dragane, nekome davati savete ko ne trazi bas I nije kulturno. Ne znam kako bi I zasto trebam da dokazujem kulturu da primim vakcinu, ciji je glavni sef VETERINAR.

 28. Нема на чему, @Драгане!

  Циљ мог коментара је и био да сВи уштедимо време, скоро па сам се једино због тога уопште огласио. Ближи нам се, знате, свима Сусрет. Сви ћемо ускоро, зависно од хемисфере, ко на летње, ко на зимско, (ко на Вечно) рачунање времена. Срешћемо се негде на том Путу па је Ред да то као људи учинимо.

  Немојте ни Ви читати оно што вам ја препоручим, заиста нема разлога да око тога кваримо дух разговора. Слободно као одговор опет пошљите насловну страницу било ког сајта на којем се нова вест објављује на сваких пет минута. На timesofindia.com и Гугл одбија сарадњу (неће изгледа ни он да губи време) па ћу ја онда лагано, вест по вест, међу милионима вести потражити баш ону која садржи речену реченицу. Овако, од ока, звучи као изјава неког ужареног апаратЧика мада лако може бити и неки амбициозни медицински Загор (дух са секиром, који хода; бирократа СЗО) па ћу тако пробати да сузим претрагу. Обавестићу око тога благовремено.

  Ако сте цео горњи пасус прескочили, а у вези агресивне вакцинације и прескакања per se (by itself), да скујем и ја једну па макар не било у десетерцу: „The quick brown fox jumps over the lazy dog“.
  У преводу: „Лисица, хитра смеђа, лењог пса прескаче“.

  То је панграм, баш као што је ‘Хелсиншки синдром’ најопаснији од свих сканДинавских поремећаја:

  “Most feared of all Scandinavian disorders is Helsinki Syndrome, in which positively charged particles of information afflict the victim’s central ideological system, causing him to question America’s absolute moral superiority in the cold war. Specialists in the field refer to victims of the syndrome as being ‘Finlandized,’ thus beyond recuperation.” (The Nation, vol.241, 1985, p.8). (уштеда времена: https://scandification.com/what-is-helsinki-syndrome/ , пасус четврти).

  Умољавам да претходни пасус Ви преведете кад узмогнете, а за љубав Наших читалаца са црно-белим ТВ пријемницима. Сигурно ћете, с обзиром на пребивалиште, Ви то учинити боље и непристрасније него ја чиме ће сумња да се фаворизује шведски спрам финског поступка у борби против смртоносног Вируса бити елиминисана. Приде је о хладном рату реч а ја нисам сигуран да ли се мисли на шведско-фински методолошки сукоб или се мисли на свеукупну скандинавску борбу против смртоносног Паразита. Ви сте, што се сваковрсног хладног рата тиче, ипак ту – на извору информација, па сматрам да с правом то од Вас могу љубазно да очекујем.

  Питање прескакања, хитрости лисице и лењости пса можемо ђутуре да препустимо ветеринарима али не овдашњима – они немају времена, убише се преписујући ивермектин. Шта да се ради кад лекари неће, па то ти је… Зато ни ја, да сам паметан, не бих губио време и не бих се преписивао са Нама. Што краће и сажетије. Вама Хвала и на Томе и што нас поучисте Стрпљењу!

  Још један срдачан поздрав из С(ек)токхолма!

 29. Само за Драгана и најбољу земљу на свету !
  https://srbin.info/svet/korona-sadisti-policajac-bukvalno-davi-devojku-jer-nema-masku-pobuna-naroda/
  Бежи Драгане док још можеш да заједно зорујемо у овој нашој , истина јадној Србијици која још није достигла овај ниво среће и лепог живота као предивна Аустралија ( у данашњем свету синоним земље настављача фашизма за који смо мислили да је поражен 1945).

Оставите коментар